Naslovna VESTI PSI Gojazni bigl Hani u poslednji čas spasen od uspavljivanja

Gojazni bigl Hani u poslednji čas spasen od uspavljivanja

0

Gojazni bigl Hani je predata u prihvatilište Nijagara u junu prošle godine kada nije mogla ni da hoda od suvišnih kilograma koje je imala. Osoba koja je dovela Hani ju je dovela kako bi je uspavali, ali su zaposleni to odbili.

hani petface– Bila je suviše mlada i znali smo da možemo da joj pomognemo, rekla je Su Kejbl, trenutna privremena starateljka nesrećne keruše.

Veterinarski pregled je pokazao da Hani ima tiroidni problem i lek joj je pomogao da izgubi 3 kilograma, ali je bilo jasno da tiroidni problem nije jedini koji je doprineo da ima višak kilograma.

Pročitajte još: Porodica udomila gojaznog psa i pomogla mu da skine 27 kilograma

U prihvatilištu nisu znali ko je doveo sedmogodišnju ženku bigla, ali je vrlo verovatno bilo da je u pitanju rođak ili staratelj njenog starog vlasnika.

– Sve što znamo je da njen nekadašnji vlasnik ima demenciju koja se vremenom pogoršavala. Vlasnik je imao problem da se seti da li ju je nahranio, te ju je hranio bez prestanka, objasnila je Kejbl.

hani petfaceDodatni obroci su doveli do toga da Hani ima neverovatna 32 kilograma, a zdrav bigl bi trebalo da ima oko 8. Keruša je bila nepokretna kada je stigla u prihvatilište, i vukla se po podu kako bi se kretala. Međutim, uz savete veterinara, osbolje je osmislilo plan vežbanja kako bi smršala i ponovo mogla da se kreće.

Plan je uključivao vreme u bazenu nekoliko puta nedeljno, kako bi se otklonio pritisak na zglobove koji je stvarala suvišna kilaža. Kako je vreme teklo, Hani je postajala sve pokretljivija i do avgusta je izgubila gotovo 10 kilograma i zatim je otišla kući sa Kejbl, gde je trebalo da nastavi svoj naporan posao mršavljenja.

Pročitajte još: KRATKI FILM: Kako je pas iz prihvatilišta spasao život čoveku koji ga je udomio!

– Postepeno sam je vodila u dvorište kako bi se kretala, a pored dnevnih šetnji, počela je i da ide na sesije hidroterapije. Nakon toliko godina pritiska pod suvišnim kilogramima, bilo je potrebno vreme kako bi joj se zglobovi oporavili da može da hoda normalno.

Na njenom poslednjem merenju, Hani je izgubila 15 kilograma, što je gotovo polovina od njene početne kilaže i jasno je koliko joj je sada bolje. Iako joj je preostalo da smrša još malo, Kejbl veruje da će uskoro biti spremna da ode u svoj novi dom za stalno.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstOVO MORATE ČUTI: Devojčica peva uspavanku usvojenom psu!
Sledeći tekstSećate se Tine, kujice koja je plakala za preminulim vlasnikom. Evo gde je sada!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime