Naslovna VESTI PSI Porodica udomila gojaznog psa i pomogla mu da skine 27 kilograma

Porodica udomila gojaznog psa i pomogla mu da skine 27 kilograma

0

gojaznog: Nakon što su ostali bez jednog od svojih labradora, porodica Fiore je odlučila da je vreme da požele dobrodišlicu još jednom u svoju porodicu. Na Fejsbuku su videli post o labradoru kojem je bio potreban dom i koji je bio „malo gojazan“, tako da su se Hajdi Fiore i njen suprug vozili sat vremena kako bi se upoznali.

gojaznog petfaceKada ga je žena koja je objavila post pustila van boksa, on se doteturao do para koji nije mogao da veruje svojim očima.

– To je bio najteži pas kojeg sam videla u svom životu. Izgledao je kao natovljene svinje sa farme. Odmah smo primetili da je srećan i da ima divnu ličnost i sve vreme je mahao repom. Odlučili smo da ga uzmemo, jer sam znala da možemo da mu pomognemo. Nismo rekli deci, a kada je ćerka došla kući, pitala me je „Šta je to?“, rekla je Hajdi.

Pročitajte još: KAKAV NEMAR : gojazni jazavičar koji je do skoro jedva hodao

Kada su udomili gojaznog Šajla, imao je 66 kilograma, što je gotovo duplo više nego što bi trebalo da teži. Bio je toliko velik da mu je bilo teško da se kreće i da se popne na kauč. Kad god bi išao u šetnju, morao bi da napravi oko 15 puta pauzu za predah.

Naravno, Šajlo je insistirao na tome da leži svima u krilu, zbog čega je bilo hitno da mu se pomogne da smrša. Zajedno sa veterinarom je napravljen dugoročni plan kako bi se pomoglo Šajlou da smrša.

gojaznog petfacePored korigovane ishrane, Šajlo je pio i suplemente  za zglobove, a počeo je i redovno da vežba tako što je išao u tri do pet šetnji svakodnevno. U početku su šetnje bile neverovatno teške za njega, ali kako je vreme prolazilo, kilogrami su odlazili i šetnje su postajale sve lakše.

Nakon 10 meseci sa novom porodicom, Šajlo je izgubio 27 kilograma i sada ima zdravih 39. Sada ima svu energiju koja mu je potrebna i nema problema da radi štagod poželi. Može da ide u šetnje od 3, 4 kilometra bez pravljenja ikakvih pauza.

Pročitajte još: Koje rase pasa su najsklonije gojaznosti?

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstMI IDEEEEMO: PRVI “Cat café” u našem komšiluku!
Sledeći tekstOva žena je spasila prase Enzo na putu do posla, a posle i usvojila!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime