Naslovna VESTI PSI HEROJI MEĐU NAMA – Ulični pas spasao život ženi posle saobraćajne nesreće!

HEROJI MEĐU NAMA – Ulični pas spasao život ženi posle saobraćajne nesreće!

0
Pas Heroj spasao ženu

Ulične pse uglavnom ne vidimo. Tu su oko nas, ali ih ne primećujemo. Toliko ih ima da su postali deo okoline kroz koju prolazimo razmišljajući samo o sebi i svojim problemima. Sve dok ne dođemo u situaciju u kojoj nam život zavisi od dobrote i ljubavi ovakvih pasa. Ovo je priča o herojima među nama, ili o jednom koji je još jednom dokazao da je čovekov najbolji prijatelj.

Pas Heroj spasao ženu

Šenon Lorio ne može da sakrije suze svaki put kada prepričava događaj koji joj se dogodio pre godinu dana. Tog dana je zamalo umrla, a život joj je spasao jedan ulični pas. Tog kobnog dana, izgubila je kontrolu u vožnji vijugavim putem u Džordžiji. Automobil se zaustavio pedesetak metara daleko od puta, pri čemu je Šenon zadobila povredu glave i ostala je nepokretna.

Pročitajte i ovo: ZALJUBIĆETE SE! Bolesno jagnje ima specijalne prijatelje!

Jedan nemački ovčar, za koga se kasnije utvrdilo da nema vlasnika i da živi sam u tom kraju je to primetio i odmah pritrčao. Pošto je je shvatio da je žena gotovo beživotna, počeo je da je izvlači iz automobila.

Pas Heroj spasao ženu

Narednih nekoliko minuta, nastavio je da je vuče prema putu. Zubima ju je držao za okovratnik i svom snagom vukao. U jednom trenutku, Šenon se osvestila i kada je shvatila da joj pas pomaže, obgrlila ga je oko vrata kako bi olakšala njegove pokušaje da je spase.

Pas Heroj spasao ženu

Uskoro je shvatila da je hrabri pas uspeo da je dovuče do ivice puta i da sedi pored nje čekajući pomoć. Kada se pojavilo sledeće vozilo, vozač se zaustavio i pozvao hitnu pomoć. Pas je ostao pored žene sve dok nisu došli spasioci koji su Šenon odvezli u lokalnu bolnicu. Od tog trenutka heroju se gubi svaki trag. Tiho, i nenametljivo je otišao u svoju samoću.

Pročitajte i ovo: IŠČUPAO MU ZUBE! Ovo štene je dobilo novi dom!

Pas Heroj spasao ženu

Zahvaljujući psu i brzoj pomoći u bolnici, Šenon je ostala živa. Čim je izašla iz bolnice krenula je u potragu za svojim spasiocem. Danima je pretraživala teren na kome se dogodila nesreća i najzad, posle nekoliko dana ga je pronašla.

Pas Heroj spasao ženu

Dala mu je jednostavno i krajnje odgovarajuće ime – „Heroj“. Odvela ga je u lokalnu podružnicu organizacije Human Society gde je započeo obuku za psa tragača i spasioca. Žena koja se bavi obukom se odmah zaljubila u Heroja i ubrzo ga je usvojila i tako mu dala dom koji mu je toliko nedostajao. Hero je i dalje na obuci u nečemu u čemu je pokazao savršenstvo. Dakle, heroji su među nama, svuda oko nas… vreme je da počnemo da ih primećujemo i pomažemo.

Pas Heroj spasao ženu

Izvor:  lolitopia.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstZALJUBIĆETE SE! Bolesno jagnje ima specijalne prijatelje!
Sledeći tekstSTAR I PARALIZOVAN – U poslednjim danima života saznao da na svetu postoje dobri ljudi

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime