Naslovna VESTI PSI Podržimo ovu humanu akciju: “Hodom za njihov život”

Podržimo ovu humanu akciju: “Hodom za njihov život”

5

Hodom za njihov život”: Nažalost, u poslednje vreme često imamo priliku da učestvujemo u raznim humanitarnim akcijama, koje za cilj imaju prikupljanje sredstava za lečenje teško obolele dece. Upravo danas je pokrenuta jedna akcija koja ima za cilj prikupljanje novčanih sredstava za nabavku opreme koja je neophodna za lečenje dece obolele od raka. Ali, o čemu se zapravo radi?

Akciju je pokrenuo Mark Keating, iz Whitewater Fondacije iz Irske, a on će sredstva prikupljati na nesvakidašnji način. Naime, on će sa svojim labradorom Pajom, prepešačiti put od Beograda do Krfa i vratiti se ponovo u Beograd, a njihov plan je da za 4 meseca, prepešače razdaljinu od neverovatnih 2.000 kilometara. O svojoj inspiraciji za ovaj poduhvat, Mark kaže:

Nadahnuće za ovu dobrotvornu akciju sam dobio od dva izuzetna čoveka iz moje porodice. Jedan je moj pradeda, a drugi je deda moje supruge iz Srbije. Njihova zajednička priča počinje pre tačno 100 godina, kada su i oni morali da koračaju za svoje živote, tokom Prvog svetskog rata, boreći se na istoj strani protiv Bugarskih i Austro-ugarskih snaga. Obojica su imali neverovatnu sreću da prežive. Dobrosav Petrović je sa srpskim izbeglicama 1915. godine prepešačio albanske vrleti a potom se na Krfu priključio Srpskoj vojsci i učestvovao u borbama za oslobođenje Srbije. U tim borbama je učestvovao i moj pradeda Tomas Frederik Von kao pripadnik Irskog bataljona. 

" Hodom za njihov život" petface

 Mark želi da svojim putovanjem inpiriše sve ljude da se uključe u ceo poduhvat i doniraju novac kako bi svojim skromnim doprinosom, pružili priliku mališanima da se izbore sa teškim bitkama koje oni biju. Kako on sam kaže:

Inspirisala me je njihova želja za životom, kao i borba koju vode ova izuzetna deca protiv opake bolesti. Zato ćemo Pajo, moj verni pas, i ja koračati istim istorijskim putem kojim su išli i naši pradedovi, hodajući za njihove živote!

 Sav doniran novac, će se preko udruženja “Uvek sa decom“ iskoristiti za kupovinu neophodne specijalizovane opreme – INFUZOMATA, koji su namenjeni mališanima sa Dečijeg odeljenja Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije u Beogradu.

Mark i Pajo, kreću na svoje putešestvije posle dugih i iscrpljujućih priprema, rešeni da gaze stopama kojima su koračali naši hrabri pradedovi. Sam put je krajnje naporan i podrazumeva pešačenje kroz 5 zemalja regiona: Srbiju, Crnu Goru, Albaniju, Makedoniju i Grčku tokom naredna 4 meseca. Deluje kao da to ni najmanje ne brine ovog plemenitog čoveka, kome snagu za ovaj  poduhvat daje ostvarenje plemenitog cilja.

" Hodom za njihov život" petface

 Marka smo ispratili, a njegove reči pred put ujedno su i poruka cele akcije:

Pomozite mi da skupim sredstva za nabavku neophodne medicinske opreme, za spašavanje života ovih, rastom malih, ali srcem velikih boraca.

 Ukoliko vas je ova priča inspirisala, a mi se iskreno nadamo da jeste, očekujemo da nam pridružite. Pomozimo zajedno ovim mališanima da pobede u svojim bitkama.

KAKO MOŽETE DA POMOGNETE???

  1. Ukoliko želite da budete deo ove humanitarne akcije i donirate sredstva, to možete učiniti na 2 načina:
  • Slanjem prazne SMS poruke na broj 4080 ili
  • Možete izvršiti uplatu na dinarski tekući račun udruženja “Uvek sa decom”, broj: 145-24049-93 Marfin Banka ili za devizne uplate u evrima IBAN RS35145007080000118640

ZA AKCIJU “HODOM ZA NJIHOV ŽIVOT”

 

  1. PODELITE ovo sa svojim prijateljima na FACEBOOK-u

 

 

 

 

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstBIZARNO: ova žena “štancuje” štence
Sledeći tekstČESTITAAAAMOOO: izabrana je PETFACA BEOGRADA

5 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime