Naslovna KUNIĆ IGRA I ZABAVA Igračke za kuniće

Igračke za kuniće

0
igračke kunić petface
petopedija_kunic_igracke_2
Kunići obožavaju igru

Kunići su razigrani ljubimci, koji traže interakciju sa svime što ih okružuje. Radoznali su, uporni i zainteresovani za sve novo i nepoznato. Obezbedjivanjem zanimljivih igračaka i prostora za igru, usmeravaju se na pozitivne aktivnosti. Igračke su važne, jer kunićima koji većinu svoga vremena provode u kući ili stanu, a od toga jedan dobar deo dana sami, omogućuju mentalnu stimulaciju, fizičku vežbu i zanimaciju.  Istovremeno štite nameštaj i štokove od preterano zainteresovanih ljubimaca. Kunićima su potrebne aktivnosti za održavanje tela i uma, stvari na koje će se penjati, stvari pod koje će se zavlačiti, skakati na i oko njih, kopati i grickati. Bez ispunjavanja fizičkih potreba oni mogu postati depresivni i gojazni, ili mogu svoju neiscrpnu aktivnost usmeriti na nameštaj ili još gore – strujne kablove!
Kutije, tuneli, prolazi i kućice – sve je to dobrodošlo i stalno ispočetka zanimljivo. Bilo da su kunići u paru, veselo love, igraju se skrivača, grizu i stvaraju neke dodatne i ”nužne” otvore na svojoj novoj kartonskoj kućici ili se kunić igra sam – bitna je jedna stvar – nije im dosadno i imaju zadatak!

Drvene kućice raznih oblika i veličina – idealne su za grickanje, penjanje i provlačenje. Mogu se praviti u kućnoj varijanti ili se kupiti u specijalizovanim pet šopovima
Papirne vreće i kartonske kutije za zavlačenje i provlačenje, grebanje i grickanje. Ako se primeti da kunići jedu papir i karton, treba se opredeliti se za neku drugu varijantu.

Specijalne igračke za kuniće koje se mogu napuniti senom ili hranom koja ispada kada se igračka kotura ili baca, spadaju u omiljene igračke kunića.
Kutija za kopanje – puna sena (ili zemlje ako postoje uslovi) u kojoj mogu kopati, ležati i grickati, skakati unutra i veselo razbacivati.
Igračke za mačke, kao što su loptice koje zveckaju, sve što se može kotrljati i bacati, ili za papagaje, koje se okače u kavez i mogu se gurati, žvakati i bacati, takođe mogu poslužiti za igranje kunića. Izbor je veliki i treba imati u vidu da je igra aktivnost više nego važna, jer u suprotnom može doći do mnogih bolesti, o kojim možete pročitati OVDE.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstHipertiroidizam kod mačaka
Sledeći tekstInteligencija kod golubova

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime