Naslovna MAČKE IGRA I ZABAVA Igračke za mačke

Igračke za mačke

0
igračke macke petface

Beskrajne zalihe igračaka za mačke mogu se naći na svim mestima na kojima se prodaju stvari za kućne ljubimce. Dobre igračke, koje će okupirati i zabaviti vašu mezimicu, ne moraju da budu skupe da bi bile korisne i zabavne. To su takozvane igračke iz “domaće radinosti”, koje su veoma jeftine, a neke čak i besplatne. Jako je važno da obratiti pažnju na stvari koje su za ljubimicu štetne, kao što su spajalice, gumice za tegle, pera, opruge, ili ma koji drugi predmet koji maca može da proguta, a koje  su istovremeno za nju veoma privlačne. Dakle, treba imati u vidu da sve igračke koje se ponude mački moraju biti bezbedne. Pri tom treba obratiti pažnju na material od kojeg su izrađene, dimenzije, oblik pa i sastav. Ni jedna igračka ne treba da izaziva strah kod mačke. Igračke ne smeju biti suviše male kako ih mačka ne bi progutala, niti izrađene od materijala koji je mogu povrediti ili biti obojene bojama koje su za njih otrovne.
Evo nekoliko igračaka koje će obezbiditi dobru zabavu ali i redovnu fizičku aktivnost koja predstavlja važan factor dobrog psihičkog i fizičkog zdravlja.
Ping-pong loptice i druge male lopte u suvoj kadi mogu da predstavljaju veliku zabavu, isto kao i kockice leda, dok se ne otope!
Laserski pokazivač – nije skup, a mačke će „poludeti” pokušavajući da ulove malu crvenu tačku koja se kreće po podu ili zidu.
Mnoge mačke uživaju u zavlačenju u kartonske kutije i izvlačenju iz njih. Istraživački instinkt automatski će se probuditi kada ugleda kutiju, a kada se umori od igre pružiće joj sigurno utočište.

Bilo kakve leteće spravice, praporci, loptice fenomenalan su izvor zabave. Zato nađite staro zvonce ili jednostavno zgužvajte aluminijumsku foliju i bacajte je ka njoj.
Punjene životinje i lutkice koju ste spremni da “žrtvujete”, pogotovu ako ona ima noge i rep, mačka će vrlo brzo “usvojiti”.
Štap za pecanje koji će umesto udice imati pero ili zvonce predstavlja odličnu spravu za zajedničku igru. Ova igračka omogućava razvijanje lovačkog instikta ljubimca a istovremeno sprečava igranje mačke sa vlasnikovim rukama i nogama koje može imati i teže posledice. Ova igračka se nikada ne sme koristiti kao sredstvo kažnjavanja ljubimca.
Jedna od omiljenih igračaka iz arsenala igračaka za mačke je i veštački miš. Neke mačke vole samo one miševe koji izgledaju kao da su pravi, sive ili bele, dok će se druge oduševiti miševima neonskih boja koji zveče kada ih bace u vis.
Dakle, bilo kupovne ili kreativno napravljene, igračke treba da omoguće maci da, igrajući se bude aktivna i zadovolji svoje instinkte za istraživanjem i lovom.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstHerpes – virusna infekcija pasa
Sledeći tekstIdu sve hladniji dani: Nekoliko saveta kako da pomognete psima i macama!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime