Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET Idu sve hladniji dani: Nekoliko saveta kako da pomognete psima i macama!

Idu sve hladniji dani: Nekoliko saveta kako da pomognete psima i macama!

0
ljubimci-zimi-petface

Hladni dani sada su gotovo izvesno ostavili lepo vreme daleko iza nas. Temperatura je već “padala” do nule, pa se svi spremamo na zimska jutra i hladne noći. I kako mi na sve načine pokušavamo da se ugrejemo i utoplimo ruke, tako je i našim najboljim četvoronožnim prijateljima potrebna naša pomoć kako bi preživeli zimu! Uprkos tome što su prekriveni krznom, vlasnici moraju preduzeti posebne mere da ljubimce zaštite od hladnoća!
Pred vama je nekoliko saveta kako da im pomognete – kako onima koji su stanovnici vašeg doma, tako i onima koji su stanovnici ulica:

1.Vodite računa kad palite automobil. Mačke kojima je ulica dom, često se zavlače ispod hauba, jer im je tu toplije. Kada startujete motor automobila, možete povrediti macu. Stoga, nekoliko puta snažno udarite u haubu, kako biste je uplašili i naterali da pobegne.

2. Kada smo već kod automobila, antifriz može biti smrtonosan za pse i mačke. Zato obrišite sva mesta na kojima se možda prosula po koja kap.

3. Ne puštajte mačku napolje. Ona se napolju može izgubiti i smrznuti, ukoliko je sneg predubok.

4. Nikada ne puštajte psa sa povoca kada je napolju sneg i led. Stručnjaci kažu da zbog hladnoće oni mogu privremeno izgubiti čulo mirisa i tako se izgubiti.

5. Ukoliko vaš pas provodi mnogo vremena u aktivnostima napolju, treba mu povećati porcije hrane. Natural Trainer hrana je bogata proteinima i sastojcima organskog porekla, koje će vaše ljubimce tokom hladnih dana zasititi, a sa druge strane sprečiće njihovu gojaznost usled manje aktivnosti.

psi se ponašaju kao ljudi trainer natural petface

6. Temeljno obrišite noge, šape i stomak vašeg psa, kad se vratite iz šetnje. So i sneg koji ostaju na dlaci i šapama mogu biti vrlo opasni, ukoliko ih pas poliže posle šetnje!

7. Nikada ne šišajte psa do same kože, jer mu je dugo krzno potrebno kao izolator. Posle kupanja, potpuno ga i temeljno osušite, pogotovu kao planirate da uskoro izađete napolje. Za kratkodlake pse, naša preporuka je kaputić ili kabanica ukoliko je kiša!

8. Nikada ne ostavljajte psa ili mačku same u kolima tokom zimskih meseci. Scenario koji nijedan vlasnik ne želi je smrzavanje ljubimca, koji će biti neizbežan jer se auto vrlo često “ponaša” kao frižider zadržavajući hladnoću.

9. Neka vaš četvoronožni prijatelj ima toplo mesto za spavanje. Idealno rešenje je da u krevet gde spavaju stavite i neko toplo ćebence.

10. I naravno, ukoliko ste u mogućnosti, pustite uličnu mačku bar u garažu. Ne dozvolite joj da spava na hladnim pločicama ili betonu, dovoljno će biti i parče starog tepiha ili novina.

Pomozimo im da prežive hladne dane!

Prethodni tekstPlućni crv – bolest pluća i srca pasa
Sledeći tekstEvo još jednog dokaza da su psi vrlo slični nama – ljudima!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime