Naslovna VESTI PSI ONI IMAJU SAMO NAS! Pokažimo da ih vidimo i volimo!

ONI IMAJU SAMO NAS! Pokažimo da ih vidimo i volimo!

0
Pomoć uličnim psima na hladnoći

Svakodnevno smo izloženi najcrnjim prognozama o nastupajućim zimskim mesecima. Sasvim je razumljivo da smo svi zabrinuti kako ćemo organizovati život i grejanje u ovako komplikovanim uslovima, ali nadamo se da nećemo zaboraviti one koji nemaju čak ni krov nad glavom i bar 4 zida u kojima mogu da pronađu sklonište od hladnoće i nepogoda. Naši ulični psi i mačke imaju samo nas. Budimo spremni da im pomognemo.

Pomoć uličnim psima na hladnoći

Život uličnih pasa i mačaka je satkan od nesreće svih vrsta. Svi to znamo. U narednom periodu će im biti još teže. I tu nastupamo svi mi koji volimo životinje i želimo i možemo da im pomognemo. Istina je da ne možemo sve ulične pse i mačke udomiti ili smestiti u prihvatilišta, pansione ili privremne domove. Ali ima i drugih rešenja.

Pomoć uličnim psima na hladnoći

Turska i njeni građani nam svake godine daju primere kako pojedinci ili kompanije mogu da pomognu onima koji nisu imali sreće da žive sa ljudima u toplim i udobnim domovima. Primaju pse tokom ledenih noći u butike, prodavnice, holove hotela, restorane, kafiće.

Pročitajte i ovo: ZOVU IH „STRAŠILO“ – Žive okovani i u sopstvenom izmetu!

Prikupljaju ćebad, pokrivače, hranu, svežu vodu. Brinu o tome da im što više olakšaju život na hladnoći. Fotografije to najbolje govore.

Dakle sada smo i mi na potezu. Pokažimo da vidimo i volimo ulične pse i mačke. Uradimo svako po nešto. Možemo da pravimo jeftine i jednostavne kućice, menjamo vodu, dajemo hranu… možemo ih pustiti u ulaze zgrada, izloge prodavnica, holove tržnih centara. Mogu da prespavaju u kafićima i restoranima, holu hotela… To ništa ne košta. Malo čišćenja i to je to. Spasićemo mnogo života, dobićemo zahvalnost i prijateljstvo koje nema cenu.

Pročitajte i ovo: SAMA NA ĐUBRIŠTU! Više nema ni sa kim da se igra!

Pomoć uličnim psima na hladnoći

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstZOVU IH „STRAŠILO“ – Žive okovani i u sopstvenom izmetu!
Sledeći tekstSTRAVIČNO ZLOSTAVLJANJE! Užasnuti policajci spasli 73 psa.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime