Naslovna VESTI PSI ZOVU IH „STRAŠILO“ – Žive okovani i u sopstvenom izmetu!

ZOVU IH „STRAŠILO“ – Žive okovani i u sopstvenom izmetu!

0
Psi koje zovu Strašilo

Ovo je priča o jednom nesrećnom psu koja po rečima mnogih zapravo ilustruje život mnogih pasa daleko od očiju turista na prelepom grčkom ostrvu Skiros. Nazvali su ih „Strašilo“ a njihov izgled odgovara opisu. Ali ne zbog naravi već zbog bezobzirnosti ljudi.

Psi koje zovu Strašilo

Jedan ljubitelj životinja je primetio jadnog psa nedaleko od živopisnog seocetan na ostrvu koje je prepunjeno turistima. Bio je vezan usred nedođije, ostavljen bez hrane i vode. Improvizovana, polurasadnuta kućica mu je bila sklonište od vremenskih prilika.

Pročitajte i ovo: SAMA NA ĐUBRIŠTU! Više nema ni sa kim da se igra!

Poslednje što je jeo, sudeći prema ostacima bilo je neko voće i parče hleba. Ali, on nije jedini pas koji ima takvu sudbinu. Smatra se da postoji veliki broj pasa koji se drže u ovakvim užasnim uslovima. Njegovo ime nije slučajno. Ovaj jadničak kao i mnogi drugi zaista služe kao strašila. Njihova „funkcija je da plaše stada ovaca i koza koja lutaju planinama. Zovu ih još psi iz bureta, jer su im skloništa najčešće napravljena od upotrebljenih metalnih buradi.

Psi koje zovu Strašilo

Ljudi im svakih nekoliko dana donose nešto malo vode i hrane. Ceo život provode vezani na lanac. Iako grčki zakon zabranjuje ovakvo postupanje prema životinjama, veoma je malo aktivnosti vezano za sprečavanje ovog zlostavljanja. Mnogobrojne organizacije se trude da zaustave ovako mučenje ali se potom suočavaju na novim problemom.

Pročitajte i ovo: MALIŠA IDE IZ RUKU U RUKE! Stigla je najlepša vest – najzad se skrasio!

Psi koje zovu Strašilo

Prihvatilišta u koja bi mogli da smeste oslobođene pse su prenatrpana i ne žele da ih prime. Ostaje još samo da ih puste da se snalaze na ulicama što svakako nije dobro i srećno rešenje. Ali mnogima je i ovakva“sloboda“ neuporedivo više od života na lancu i u gladi i bedi.

Izvor: theorphanpet.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSAMA NA ĐUBRIŠTU! Više nema ni sa kim da se igra!
Sledeći tekstONI IMAJU SAMO NAS! Pokažimo da ih vidimo i volimo!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime