Naslovna VESTI PSI INSPEKCIJA RUŠI KUĆICU KUJICI koja joj po ovoj hladnoći znači ŽIVOT!

INSPEKCIJA RUŠI KUĆICU KUJICI koja joj po ovoj hladnoći znači ŽIVOT!

0
inspekcija želi da sruši kućicu

Da li jedna osoba bez srca ima više prava od ljudi koji štite život? Da li Komunalna inspekcija opštine Zvezdara zaista radi po zakonu ili se radi o nečemu drugom? Mnoga se pitanja o humanosti, dobroti i brizi o nemoćnima otvaraju ovih ledenih dana.

inspekcija želi da sruši kućicu

Na Fejsbuk stranici Evropska inicijativa 17 nedavno je objavljeno da Komunalna inspekcija opštine Zvezdara u Beogradu sprovodi akciju uklanjanja kućice za jednog uličnog psa iz programa CRN. Iako zakon o dobrobiti životinja propisuje da životinje treba da imaju sklonište od vremenskih uslova, nekim ljudima to nije važno.

Pročitajte i ovo: ZAPLAKAO od SREĆE kada ga je najzad neko POGLEDAO!

Na fotografijama se vidi da kuja Žuta ima veoma kvalitetno uređen životni prostor koji su joj omogućili stanari zgrade koji se ne mire sa stradanjem životinja na ulicama. Svi stanari ove zgrade kod koje se nalazi kućica složni su da i Žuta i njen dom treba da ostanu.

inspekcija želi da sruši kućicu

Nažalost, postoje osobe kojima smeta svaki život, osim sopstvenog. Stanarka iz ulaza koji se nalazi 30-ak metara dalje je podnela prijavu Inspekciji sa zahtevom da se kućica ukloni. Kako to biva u našoj zemlji, kada treba nekoga unesrećiti institucije su brze i efikasne. Ako je to još i životinja – inspektori su još brži.

Pročitajte i ovo: SAM I TUŽAN – Niko ga neće!

Danima dolaze i traže od stanara da se kućica ukloni. Kako kažu iz Evropske inicijative 17: „Komunalna inspekcija poput hajduka nastavlja da usmeno poziva građane telefonom da sklone kućicu.” Procedure propisane Zakonima se u ovom slučaju ne poštuju. U ovom slučaju se ne radi o bogatom investitoru koji može da ruši i gradi kako mu se hoće, a da nadležni ne reaguju. U ovom slučaju se radi o nemoćnom psu kome žele da sruše kućicu koja mu u ovim ledenim danima znači život. Pa zašto se ne bi onda trenirala strogoća i neko ko mrzi život iživljavao. I to pod zaštitom državnih organa.

inspekcija želi da sruši kućicu

Mnoge prodavnice, tržni centri i građani ovih dana čine ono što spasava živote mnogobrojnih uličnih pasa i mačaka. Dozvoljavaju im ulazak u holove, prodavnice, hodnike i domove kako bi ih sačuvali od ledenih hladnoća. Ovi stanari su učinili sve da zaštite psa koji nije imao sreću da ima topao i siguran dom. Njihova humanost nije prepoznata od onih čiji je posao da štite Zakon. I ne samo zakon, već i ljudsku potrebu, želju i trud da se spase jedan život.

Možda je potrebno organizovati još blokada ulica i puteva, ovaj put na Zvezdari, kako bi se spasao život nesrećne Žute. Jer ova vlast samo tako razume potrebu da se normalno živi.

Izvor:  Facebook Evropska inicijativa 17

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstZAPLAKAO od SREĆE kada ga je najzad neko POGLEDAO!
Sledeći tekstLJUBAV PSA NE PRAVI RAZLIKU! Čuva slepu beskućnicu u blatu!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime