Naslovna VESTI PSI VIDEO: Ovaj vojnik je udomio psa iz Iraka i doveo ga u...

VIDEO: Ovaj vojnik je udomio psa iz Iraka i doveo ga u svoj dom u Kaliforniji!

0
Iraka petface

Kada se jedno napušteno štene pojavilo u jednoj vojnoj bazi u Iraku, ubrzo je usvojilo srca svih vojnika. Oni su ga nazvali Oli, a iako je ovaj šarmatni mešanac postao maskota cele kasarne,  posebnu vezu stvorio je sa vojnikom po imenu Ken Virš. Ovaj specijalac je uzeo psa pod svoje okrilje i neprestano je brinuo o njemu. Kad god je Ken bio u kampu, Oli je bio uz njega:

On je bio tu kad smo odlazili na misiju,a  bio je tu i kada smo se iz nje vraćali, rekao je vojnik.

Pročitajte još: Kako stari bolesni pas postaje razigrano štene pri ponovnom susretu sa vlasnicom! (VIDEO)

Iraka petfaceIpak, došao je trenutak da se ova dva dobra prijatelja raziđu. U toku rata to je, rekli bismo, uobičajen prizor. Psi ili mačke koji su pravili društvo vojnicima u njihovim kasarnama, ostaju nakon što se vojska povuče iz ovih objekata. Upravo to je bio scenario i u ovom slučaju. Naime, nakon što je jedinica Kena Virša rasformirana, bilo je planirano da vojnici krenu svojim kućama. Ovaj vojnik se duboko zabrinuo za sudbinu svog malog četvoronožnog prijatelja koga mora da ostavi u nehumanim i opasnim uslovima koji vladaju u Iraku. Naime, po njegovim rečima, uslovi za životinje u ovoj zemlji su veoma opasni, zato što ih tamošnji borci koriste kao mete za pucanje i vežbu.

Pročitajte još: NAJBOLJI PRIJATELJI KAD JE NAJTEŽE: Mačke i vojnici ujedinjeni u ratu!

Iraka petfaceNakon što se vratio svojoj kući, Ken nikako nije mogao da nastavi sa svojim svakodnevnim životom. Njemu je u glavi nepresteno bio pas Oli. Zato je rešio da uzme stvar u svoje ruke. Kontaktirao je međunarodno udruženje SPCA. On im se obratio kako bi mu svojim kontaktima i sredstima pomogli da on dođe u Sjedinjene Države.

Iraka petfaceNakon mesec dana, usledio je poziv. Kena je na aerodromu čekao paket. I to ne bilo kakav. U pitanju je bio nerazdvojni ratni prijatel Oli iz Iraka. Ponovni susret bio je obojen najdubljom emocijom. Teško je zaključiti ko je bio srećniji. Ovaj prelelepi mešanac sada će početi svoj život iz početka u Kaliforniji, i to sa svojim najboljim prijateljem.

Divan, divan kraj. 

Pogledajte i VIDEO ponovnog susreta:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstCEO ŽIVOT SAMA: Najusamljenija slonica na svetu uginula u 69. godini!
Sledeći tekstFORTAN DENTAL CARE: Za prevenciju plaka i zubnog kamenca kod ljubimaca!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime