Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET FORTAN DENTAL CARE: Za prevenciju plaka i zubnog kamenca kod ljubimaca!

FORTAN DENTAL CARE: Za prevenciju plaka i zubnog kamenca kod ljubimaca!

0
plak petface

plak: Poražavajući je podatak da preko 70 % ljubimaca koji su stariji od 3 godine imaju potrebu za nekom vrstom intervencije iz oblasti veterinarske stomatologije. Iako ova tvrdnja obuhvata veliki broj ljubimaca, vi kao vlasnik redovnom higijenom usne duplje vašeg četvoronožca, doprinećete da se on ne nađe u ovoj statistici.

Pročitajte još: SLATKIŠ: Vesli je štene koje sa ponosom nosi svoju protezu!

4142-DOENCA-PERIODONTAL-EM-CAES-E-GATOS-REVISTA-3-660x330Dakle, kao i ljudi, i ljubimci moraju redovno održavati higijenu zuba i usta. Kada su u pitanju naši četvoronožni prijatelji, zubna bolest koja njih najčešće pogađa je periodontitis. Do njegovog stvaranja dolazi kada se plak koji se zaržao u usnoj duplji kalcifikuje. Naime, plak, zatim mešavina hrane i pljuvačke nakupljaju se na zubima pasa, a naročito u blizini desni. Stvrdnjavanjem plaka dolazi dakle do stvarnja kamenca. Sledeće što se dešava u usnoj duplji je iritacija zuba i korena, koje su izazvane delovanjem plaka i kamenca. To izaziva crvenilo desni. Oko zuba se mogu uočiti infekcije i apcesi, a kod vašeg ljubimca primetićete i neprijatan zadah, krvarenje, bol i ispadanje zuba. To nije kraj. Naime, ovaj proces koji su pokrenuli plak i kamenac u organizmu životinje, a koji su doveli do infekcije i krvarenja zuba, imaju dalekosežan uticaj na čitav organizam. Do toga dolazi zbog toga što krvarenje zuba i infekcije omogućavaju bakterijama da uđu u krvotok, čime im se otvara put u organizam, što dovodi do oštećenja srca i bubrega.

Pročitajte  još: Nega zuba kod pasa!

plak petfaceSada kada sve ovo znate, verujemo da vam neće biti teško da malo više pažnje obratite na dentalnu higijenu vašeg ljubimca. Obavezni su pregledi kod veterinara jednom ili dvaput godišnje. Stručno lice će najpre utvriditi u kakvom stanju su zubi vašeg psa i da li ima potrebe za nekom intervencijom. Pored redovnih kontrola, vi kao vlasnik ljubimca ste u obavezi da svakodnevno vodite računa o higijeni usta.

Pročitajte još: Paradontopatija kod pasa!

plak petfaceFortan je razvio sredstvo Dental Care namenjeno nezi zuba i desni, kao i za održavanje svežeg daha. On sadrži kompleks enzima i fluora, čija je uloga sprečavanje stvaranja plaka i zubnog kamenca. Pored toga, Dental Care sadrži i mentu koja osvežava dah. Dovoljno je da naneseta malo ovog sredstva na gazu, kojom ćete nežno masirati zube i desni vašeg ljubimca. Ukoliko se radi o prevenciji, ovaj postupak ponavljajte jednom do dvaput nedeljno. Ukoliko se plak već pojavio, sredstvo koristite jednom dnevno tokom prve nedelje, a potom 1-2 nedeljno.

Fortan – jer psi i mačke su kao ljudi!!!

Prethodni tekstVIDEO: Ovaj vojnik je udomio psa iz Iraka i doveo ga u svoj dom u Kaliforniji!
Sledeći tekstNIJE ŠALA: Zorka BESPLATNO daje luksuznu kuću. USLOV: da volite životinje!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime