Naslovna VESTI ISTORIJSKO GLASANJE – Italija potpuno zabranila uzgoj krznašica!

ISTORIJSKO GLASANJE – Italija potpuno zabranila uzgoj krznašica!

0
Zabranjen uzgoj krznašica

Poslednjih dana prošle godine Odbor za budžet italijanskog Senata je izglasao istorijsku zabranu uzgoja krznenih životinja uključujući kune, lisice, činčile i rakunske pse. Kako se navodi, u monumentalnom glasanju, Italija će sprovesti trajnu zabranu uzgoja krzna širom zemlje.

Italija zabranila uzgoj krznašica

Izmenom zakona predviđeno je da uzgoj odmah prestane a da preostalih 10 farmi nerca bude zatvoreno do 30.juna 2022. godine. Senat je ovu odluku doneo na osnovu brojnih pritužbi za kršenje zakona o dobrobiti životinja ali i zbog pandemije COVID-19.

Pročitajte i ovo: PAS BOLJI OD LJUDI: Pas zagrlio beskućnika i pokazao šta znači LJUBAV.(VIDEO)

Poljoprivrednicima i uzgajivačima koji će biti pogođeni ovim merama Ministarstvo poljoprivrede je obezbedilo pomoć od 3 miliona evra. Zahvaljujući ovoj odluci, Italija je postala 16. zemlja u Evropi koja trajno prekida uzgoj krzna.

zabrana krznašica

Mnogi poznati italijanski modni dizajneri su već ranije uklonili prirodno krzno iz svojih proizvoda, sa modnih pista i naslovnih strana modnih časopisa. Armani, Gucci, Prada, Valentino i Versace su još pre nekoliko godina potpuno izbacili krzno iz svojih linija.

Pročitajte i ovo: HENRI JE IMAO TUMOR TEŽAK 20 KG! Dobio je LJUBAV na KRAJU ŽIVOTA.

Michela Vittoria Brambilla je predsednica Parlamentarne međugrupe za prava životinja i Italijanske lige za odbranu životinja i životne sredine. U saopštenju su rekli: „U trideset godina borbe za prava životinja ovo je najveća pobeda. Konačno, parlamentarno glasanje sankcioniše kraj neizrecive patnje životinjama samo u ime profita i sujete… bolje ikad nego nikada.“

Izvor:  plantbasednews.org

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstDECA PROTIV PETARDI – Osnovci iz Niša nam očitali lekciju
Sledeći tekstDEVOJČICA OGROMNOG SRCA – Skupila 100 kutija poklona za pse u azilima!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime