Naslovna VESTI PSI ISTRAŽIVANJE POKAZALO: Psi mogu utvrditi ko je dobar, a ko loš!

ISTRAŽIVANJE POKAZALO: Psi mogu utvrditi ko je dobar, a ko loš!

0
istrazivanje pokazalo petface

Jedno istraživanje je utvrdilo da psi dobro procenjuju ljude i njihovo ponašanje. Na osnovu tog osećaja oni odlučuju da li će reagovati i tako upozoriti svog vlasnika na nešto loše, pišu Nezavisne.

Psi su druželjubivi i vole da se igraju sa ljudima koji nisu njihovi vlasnici. Rado slede novu osobi i prihvataju njihovu igru. Međutim, pas, prema dokazima istraživanja može da oseti kada je neko zlonameran prema njemu i drugima pa ga tako „nanjuše“ i odmaknu se od njega.

ISTRAŽIVANJE: Psi se povezuju sa ljudima KONTAKTOM OČIMA!

Psi su veoma osetljivi na ljudsko ponašanje. Žive u sadašnjosti, ne misleći o prošlosti na apstraktan način, niti planiraju budućnost. Kada se nađu u određenoj situaciji onda reaguju instinktivno, jer ne mogu da duboko razmišljaju i analiziraju situacije.

Upravo zbog toga beže od negativne energije kada je osete. Ako vaš pas nezainteresovan i odbojan prema novom poznaniku kojeg ste sreli, dobro se zamislite i setite se da pas želi nešto da vam poruči.

istrazivanje pokazalo petface

Ukoliko imate ljubimca duže vreme, sigurno ste svesni da je veoma pronicljiv i pažljiv u svom dodiru sa nepoznatim stavrima i ljudima, a sada i istraživanja pokazuju da vrlo dobro procenjuju ljude, prenose Nezavisne.

Istraživanje objavljeno u časopisima “Neuroscience” i “Biobehavioural Reviews” je pokazalo da su psi sposobni prepoznati je li neko dobra osoba. Tačnije, oni mogu proceniti da li se neko ponaša loše prema drugoj osobi.

Kako bi provereili svoje zaključke, naučnici su zamolili vlasnike da pred svojim psima odglume različite vrste ponašanja. Vlasnici su se pretvarali da ne mogu da otvore limenku i tražili su pomoć od dva istraživača. U jednoj situaciji jedan nije želeo da mu pomogne, a drugi mu je pomogao. U drugom slučaju, jedan istraživač je stajao mirno, a drugi je odbio pomoć. U drugom slučaju je kraj scenarija bio da istraživači ponude psu poslasticu.

Novo istraživanje: Psi svoje vlasnike vide kao roditelje!

U prvom scenariju psi su podjednako uzeli poslastice od jednog i drugog istraživača. U drugom slučaju, gde je jedan od istraživača bio otvoreno bezobrazan prema njihovom vlasniku, psi su u velikom procentu ignorisali istraživača i zanemarili datu poslasticu.

Istraživanja su dokazala da psi dobro procenjuju osobe i njihovo ponašanje i na temlju tih informacija odlučuju kako će komunicirati. Pseće ponašanje prema takvim ljudima je direktna posledica njihovog ponašanja.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPomagala je životinjama ugroženim uraganom Florens, a onda je UHAPŠENA! (VIDEO)
Sledeći tekstDAILY MAIL OBJAVIO: Ljudi iz Srbije spasili štene od utapanja, VIDEO obišao svet!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime