Naslovna VESTI Pomagala je životinjama ugroženim uraganom Florens, a onda je UHAPŠENA! (VIDEO)

Pomagala je životinjama ugroženim uraganom Florens, a onda je UHAPŠENA! (VIDEO)

0
uhapsena petface
Print screen Vašington Post

Pošto je uragan Florens počeo da pustoši obalu Severne Karoline, Tami Hedžes je odlučila da otvori sklonište u kojem će da leči i zbrinjava životinje ugrožene olujom, prenosi Vašington Post.

Životinje su dolazile sa ulica ugroženih područja, odakle su ih dovodili volonteri, a vlasnici koji su se morali evakuisati nisu bili u mogućnosti da ih povedu sa sobom.  Mnoge životinje su bile bolesne, povređene i u veoma lošem zdravstvenom stanju. Neke mačke su bile toliko teško obolele da su volonteri morali biti izuzetno pažljivi sa njima. Jedna mačka je krvarila u predelu vrata, a Hedžes ju je lečila mašću koju je kupila u jednoj prodavnici.

Kupio je školski autobus kako bi izbavio ŽIVOTINJE PRE URAGANOM!

Dvadeset sedam životinja, 17 mačaka i 10 pasa, bili su kod Hedžesove dok je tutnjala oluja širom države.

Međutim, dok su mnogi videli dobro u njenoj akciji spasavanja životinja tokom ove prirodne katastrode, zvaničnici njenog okruga su videli kršenje zakona. Uhapsili su Hedžesovu i priveli je pred lice zakona.

uhapsena petface
Print screen Vašington Post

Hedžes se suočila sa nekoliko prekršajnih prijava i optužena je za pružanje veterinarske pomoći bez dozvole. Konkrtetno, ona je optužena za korišćenje lekova kao što su amoksicilini i antibiotici, a optužbe su obuhvatile primenu još nekih lekova.

Hedžes je osnovala neprofitnu organizaciju Crazy’s Claws N Paws kako bi pomogla porodicama sa niskim primanjima, njihovim životinjama u smislu veterinarske pomoći i pomoći u vidu hrane. Ono što su napisali u saopštenju iz organizacije jeste to da se ističe kako su volonteri radili ono što su morali da učine sve kako bi pomogli životinjama koje su napuštene tokom oluje. Oni su skladište pretvorili u privremeno sklonište, opremili ga sa ćebadima, kutijama za odlaganje, mestima za spavanje. Naveli su da su preuredili skladište u skladu sa zakonskim odredbama, u sklonište za kućne ljubimce, navodi Vašington Post.

Ljudi su primetili da KRAVA POKUŠAVA PLIVATI posle uragana i potrčali su da joj pomognu! (VIDEO)

-Imali smo plan, imali smo pozive, a nismo znali gde da smestimo životinje. Okupljali smo se kao zajednica za kratko vreme u kojem je trebalo pomoći, napisala je Hedžes.

Službenik iz Wayne Country Animal Service otišao je u sklonište na zahtev Ministarstva poljoprivrede Severne Karoline, kako bi nadgledao veterinarske usluge. Službenik, prema izjavama vlasti okruga, je izrazio veliku zabrinutost, jer je Hedžesova primenjivala veterinarske lekove i usluge bez dozvole.

Hedžesova je predala životinje u Životinjsku službu okruga, koja ih vraća njihovim vlasnicima, kažu zvaničnici.

Hežesova je uhapšena u petak, a mnogi su se ujedinili kako bi joj pomogli, jedna stranica je skupila 20 hiljada dolara kako bi joj pokrila pravne troškove.

-Morala je da radi ono što je radila. Da ona to nije uradila, životinje bi se našle nezaštićene u okrutnom okruženju. Šta je trebalo da radi, životinje su bile ugrožene, rekla je Kati Davidson iz Hedžesine organizacije, dodajući da oni žele pomoći životinjama i ne žele uraditi ništa loše.


Davison je naglasila da životinje nisu imale gde da idu, jer su sve veterinarske stanice bile zatvorene zbog oluje. Bila je jedna hitna služba u drugom okrugu, ali je ona odbila prijem životinja zbog nemogućnosti transporta 27 životinja u toku oluje.

Hedžesova je puštena uslovno sa kaznom od 10 hiljada dolara.

Da li je ova žena pravilno postupila ostaje nam da odlučimo sami, uz jednu važnu činjenicu, da su ove životinje svi odbili i da nisu imale gde da odu iz ugroženih područja.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstZmija dobila PROTEZU kako bi mogla normalno da se hrani!
Sledeći tekstISTRAŽIVANJE POKAZALO: Psi mogu utvrditi ko je dobar, a ko loš!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime