Naslovna VESTI PSI IZBACILI PSE IZ VOZILA I OSTAVILI IH NASRED PUTA: Nadležne službe OPET...

IZBACILI PSE IZ VOZILA I OSTAVILI IH NASRED PUTA: Nadležne službe OPET zakazale!

0

Kad ne znaš što bi sa psom, kad ti postane višak i poželiš da ga se rešiš onda ti padne na pamet da se odvezeš malo dalje od svoje kuće, izbaciš ga i ostaviš… Eto, baš tako su se svojih pasa rešila dva čoveka….

Ali… Na sreću, nisu bili dovoljno oprezni, a ni pametni (što pokazuje i delo ostavljanja pasa) pa su iza sebe ostavili ne samo kuce, već i svedoke koji su prisustvovali hradnokrvnom izbacivanju malenih njuškica. Jedan je stigao u kamionu bele boje, izbacio je malog belog psa i otišao. Maleni Vjeko, kako su ga nazvali u velikogoričkom Skloništu za napuštene životinje, imao je sreću pa je svedok događaja javio Skloništu. Brzo su došli po njega i sve prijavili policiji, čak i registraciju. Ovaj gnusni čin desio se još sredinom februara, al od tada ništa… Iako postoje svi podaci, slučaj se ne rešava – navodi Vecernji.hr.

IZBACILI SU GA IZ KOLA U POKRETU! Slučajno ga je ugledala i spasila mu je život! (VIDEO)

– Vezano za događaj koji navodite od 24. februara, za koji smo vam uputili pisani odgovor 10. marta, kako smo i naveli da će nakon utvrđenog činjeničnog stanja biti obaveštena veterinarska inspekcija, to je i učinjeno. Policijski službenici utvrdili su vozača te o svemu obavestili veterinarsku inspekciju radi preduzimanja mera i radnji iz njihove nadležnosti, odnosno utvrđivanja prekršaja iz Zakona o zaštiti životinja, te Komunalno redarstvo Velike Gorice radi preduzimanja mera i radnji iz njihove nadležnosti – stoji u odgovoru koji je Vecernji.hr dobio.

Još jedan pas doživeo je istu sudbinu malenog Vjeka… Bukvalno se sve ponovilo – izbačen iz vozila, sa svedocima koji su naveli i tablice, marku vozila, i opet ništa… Postupak je pokrenut, čekalo se na ishod i… Još jedan ćorak.

Pas je lajao i režao na devojčicu, a ustvari SPASIO JOJ JE ŽIVOT! (VIDEO)

Nakon toliko meseci čekanja, iščekivanja da se počinioci kazne za nesavesno napuštanje životinje, ništa se nije desilo.

Iako su policijski službenici utvrdili identitet vozača kamiona i automobila koji su u Lazini Čičkoj na puti ostavili dva psa, veterinarska inspekcija zaključuje kako oni time ipak nisu prekršili Zakon o zaštiti životinja i obustavlja postupak. Odbačeno je, tako, sve što je policija otkrila kriminalističkim istraživanjem i ispitivanjem svedoka događaja, koji su svedočanstva potpisali imenom i prezimenom. Državnom inspektoratu policija je još u junu dostavila Obaveštenje o počinjenom prekršaju iz članka 6. stavak 1. Tačka 1 Zakona o zaštiti životinja (napuštanje životinje). Inspektoratu je, kao nadležnom telu za sprovođenje Zakona o zaštiti životinja, prepušteno podizanje optužnih predloga, jer čl. 68 predviđa novčanu kaznu za onoga ko životinju ostavi – piše Vecernji.hr.

Zamislite, veterinarska inspekcija zaključila je kako je policija loše odradila svoj posao i kako i oni i svedok događaja zapravo – lažu. Užasno je to što ovakvom odlukom svima jasno stavili do znanja i poručili da pse mogu da ostavljaju i da će zbog istog proći nekažnjeno! Ča i pored policije, svedoka, pored svega, izgleda da im se ne može ništa. Pa zašto nas onda čudi užasno ponašanje prema jadnim životinjama? Postoji li neko ili nešto što će ih zaštititi? Izgleda da ne…

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

Izvor: Vecernji.hr  Foto: Privatna arhiva/Vecernji.hr

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKADA SU SE TO AZILI PRETVORILI U PAKAO ZA ŽIVOTINJE? Nehumani uslovi za više od 50 pasa! (FOTO)
Sledeći tekstPRELETELI POLA SVETA PA POBEGLI: Dva psa su bila na putu ka svojim udomiteljima, a onda se desio HAOS!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime