Naslovna VESTI PSI KUĆNI LJUBIMCI SE DRŽE U KAVEZIMA DA NE SMETAJU LJUDIMA: Izjava komunalnog...

KUĆNI LJUBIMCI SE DRŽE U KAVEZIMA DA NE SMETAJU LJUDIMA: Izjava komunalnog inspektora izazvala buru komentara na društvenoj mreži!

0

Nažalost, mnogi psi su potpuno zapostavljeni i žive u prljavštini, celog svog života na samo pola metra lanca, ili je lanac zakačen tako visoko, da teško da mogu da legnu… Često nemaju kućicu, ili umesto nje samo izvrnuto metalno bure.

Opravdana je ljutnja zaštitnika životinja koji negoduju kada vide psa vezanog na lancu, međutim, ni život u boksu često nije bolji: u mnogim slučajevima viđali smo pse u malim boksovima jedva većim od njih samih, u sopstvenim izlučevinama i u prljavim boksovima iz kojih ne izlaze, gde se dešava da budu napadnuti brojnim krpeljima (nakupljenim u čitavim grozdovima na ušnim školjkama i drugde po telu) ili leti crvima (larvama muva), koji ih žive proždiru – zbog zamršene i prljave dlake i prljavog boksa…

LUDI SVET: Najluđi poštanski paket ikada! Kada su otvorili ZINULI SU U ČUDU, psi lajali, a unutra…

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

FENOMENALNA VEST! Zatvorena poslednja farma krzna u BiH!

Danijela Vuksanović, ogorčena na celokupno stanje u Srbiji, kao i na ponašanje ljudi prema životinjama, izrazila je svoju duboku zabrinutost i nezadovoljstvo putem objave na Facebooku, prijavljujući slučaj u Kolašinu!

– Evo ovaj primer velikog domaćina kojem sam bila uzela psa a potom vratila jer je obećao da će ga držati kako treba. Međutim u roku od nedelju dana pas se smrzao na pola metra lanca. Sve to sam prijavila uzalud. Da bi danas dobila poziv da dođem i vidim kako isti drži 2 lovačka psa. Zovem policiju gde mi kažu da zovem komunalnu. Dobih inspektora koji kaže sledeće: “Bio sam tamo dobro je imaju kavez” Pitam da li je upućen kakve uslove treba pas da ima zna li!? Kaže “Pa ne, dobro im je a i kućni ljubimci se drže da ne smetaju LJUDIMA” Kako stati ovom kriminalu na put!? Zašto se vlasnici ne kažnjavaju? Zašto se ne uvede porez na 2 psa i više? Zašto se ne kažnjavaju monstrumska ubijanja, trovanja životinja u Crnoj Gori? Da li će ovo da bude još jedan tekst jedne lude žene koja voli životinje?!

U članu 57 Zakona o dobrobiti životinja stoji: “Vlasnik, odnosno držalac psa ne sme držati psa stalno vezanog na lancu ili na drugi sličan način vezanog, osim ako je vezan na produženu vodilicu.”

Da li smo jači od zakona, pitamo vas?

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstLANAC JE CEO NJEN SVET: Aja ne zna za bolje, ali se nada srećnom kraju! (VIDEO)
Sledeći tekstDRAMA U ŽELEZNIKU! POLUONESVEŠĆEN pas danima leži na terasi bez hrane i vode! (FOTO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime