Naslovna VESTI PSI JANI TREBA POMOĆ: Ovaj pas je već dokazao da je veliki borac,...

JANI TREBA POMOĆ: Ovaj pas je već dokazao da je veliki borac, ali ne može bez nas! (VIDEO)

0
jani treba pomoc petface

-Janu smo prvi put videli pre petnaestak dana kod Fakulteta. Išla je za svakim prolaznikom nadajući se da će je neko prihvatiti. Već tada je kašljala, nismo imali smeštaj za nju. Danas smo je ponovo sreli kako leži na betonu u centru grada, sa toliko otežanim disanjem da je strašno slušati je, naveli su na Fejsbuk profilu iz Udruženje za zaštitu životinja Novi Sad Spans sredinom novembra pre šest godina.

Jana je pas sa mnoštvom problema. Kada je došla u Udruženje za zaštitu životinja Novi Sad Spans imala je probleme sa disanjem.

-Ona i dalje otežano diše, hrče kada spava. Janca inače sve ostalo obavlja bez problema, mislimo na šetnju, lajanje, igranje. Janu smo prvi put sreli pre nekih 8 meseci sa jakim kašljem i gušenjem, u prvi mah mislili smo da je upala pluća međutim njen problem potiče od traume koju je zadobila po nosu i glavi. U privremenom je domu i trenutno se čeka nalaz biopsije pa ćemo imati više informacija šta dalje činiti, naveli su nedugo nakon pronalaženja Jane iz Spansa.

PROČITAJTE I:

ŠINTERI U LESKOVCU psa vukli kilometrima vezanog o kuku vozila (VIDEO)

Kada su pošli ka veterinarskoj ambulanti u Beogradu njihovo raspoloženje se brzo pretvorilo u neizvesnost i strah zbog njenog stanja.

-Urađen je RTG gde se jasno vidi da je problem nastao od udarca koji je prouzrokovao konstantno gušenje i probleme u nosu. Operacija je tada još uvek bila u planu sve dok iz druge nozdrve nisu izvadili popino prase koje je izazvalo veliku upalu i infekciju i operacije je tada zvanično odložena, jer ona mora biti pod antibioticima narednih dana, napisali su iz Spansa 2013. godine.

jani treba pomoc petface

Međutim snimanje kamerom je probudilo najveće strahove, jer je snimak pokazao promene koje liče na tumore.

Ustanovljeno je da Jana nema tumor i svi su bili srećni zbog toga.

Ona je još 2013. godine prvi put operisana i tada su joj ugrađeni veštački ligamenti i kanali za disanje su postali prohodni.

-U nosu su trenutno tuferi koji izlaze napolje i ušiveni su za kožu. To će se skidati u subotu. Pod antibioticima je, napisali su te davne 2013. godine nasvom Fejsbuk profilu iz Spansa.

PROČITAJTE I:

PROZVALI SU GA VUKODLAK, a nisu hteli da mu pomognu!

Iz Spansa navode da su pokušali više puta da joj pomognu i da se njen problem sa disajem hirurški sanira, ali je uspeo samo da se umanji problem.

Onda su se pojavili problemi sa hodanjem.

-Sada smo opet u velikom problemu, naime naša cura se oduzela. Bez najave i nekog znaka, dubokog refleksa nema. Pregled je obavljen i upućeni smo na magnetnu rezonancu u Beograd, koja će pokazati koji problem je u pitanju i da li je operacija moguća, naveli su sredinom oktobra iz Spansa na društvenim mrežama.

Najnovije vesti oko Jane, ona je nakon pregleda u Novom Sadu, dalje upućena na magnetnu rezonancu u Beograd da bi se otkrio uzrok njene oduzetosti. Osim toga, dobila je kao pomoćnu terapiju nekoliko injekcija sa kojima se pokušalo stanje makar privremeno popraviti, jer se ponekad desi da otok oko kičme splasne i da pas ponovo hoda.

-To se sa Janom i dogodilo. Osim što nam niko i dalje ne može reći šta je razlog, kako je do toga došlo i koliko će ovo poboljšanje trajti, dok god se ne odradi snimanje. Prilikom zakazivanja magneta dobili smo uputstvo koje je sve nalaze potrebno obaviti da bi ona uopste smela da se uvodi u anesteziju i snimi. Nalaze smo odradili i na zalost neki od jetrenih parametara su jako loši i ona ne sme u anesteziju dokle god se to stanje ne reši, kažu iz Spansa.

Postoji mogućnost da su ovi parametri toliko visoki zbog terapije injekcijama koju je primala i koji mogu uticati na jetru, posebno kod starijih pasa. Ona je narednih mesec dana na lekovima koji bi trebalo da pomognu organizmu da se stanje jetre popravi, ukliko je to sa terapijom razlog ovome. Nakon toga ćemo ponoviti nalaze i odlučiti šta i kako dalje.

Jana je pokazala da je veliki borac, ali ne može bez nas. Potrebna joj je naša pomoć da se izađe iz svih svojih neprilika. Sve oko pomoći možete saznati na zvaničnoj stranici udruženja Spans: OVDE

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstFOTO: Potresne fotografije evakuacija životinja iz vatrene stihije Kalifornije!
Sledeći tekstPOŽAR JE OPASAN ZA LJUBIMCE: Pogledajte kako se psi vežbaju da beže kada izbije požar! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime