Naslovna VESTI PSI FOTO: Potresne fotografije evakuacija životinja iz vatrene stihije Kalifornije!

FOTO: Potresne fotografije evakuacija životinja iz vatrene stihije Kalifornije!

0
fotografije evakuacija životinja petface

Fotografije evakuacija životinja iz požarom zahvaćene Kalifornije – pokorile su svet! Dok smrtonosni požari nose sve pred sobom u Kaliforniji, broj žrtava raste. Spasilačke ekipe tragaju za oko 1.000 osoba koje se vode kao nestale u najsmrtonosnijem požaru u istoriji američke savezne države Kalifornija.

fotografije evakuacija životinja petface

Među nestalima su i kućni ljubimci i životinje, koje su bežale pred vatrenom stihijom! Nacionalno udruženje za odbranu od požara preporučilo je vlasnicima životinja u ugroženim područjima da naprave planove za evakuaciju, ali zbog brzine širenja vatre mnogi nisu uspeli da se vrate po svoje ljubimce i stoku.

PROČITAJTE I:

GRČKA GORI: Prve fotografije pasa iz požarom zahvaćene Atine!

Vlasnici postavljaju slike izgubljenih životinja na društvenim mrežama i traže pomoć da ih pronađu. Postavljaju se haštagovi, grupe, nalozi, koji  pomažu vlasnicima da se ponovo “spoje” sa svojim ljubimcima!

fotografije evakuacija životinja petface

-Ako je ovo vaš pas, nalazi se u prihvatnom centru za životinje u Plameru, piše u jednom tvitu.

Dok desetine hiljada hektara gore, pojavljuju se fotografije evakuacija životinja. U petak su neki vlasnici koji žive u blizini mondenskog letovališta Malibu, doveli krupnije životinje na plažu da bi ih spasli. Vatrogasci su otvorili prihvatni centar na plaži Zuma, što je dovelo do nadrealnih scena na omiljenoj turističkoj destinaciji.

fotografije evakuacija životinja petface

I mnoge poznate ličnosti su apelovale za pomoć, a među njima je i glumica Alsa Milano koja je zamolila svoje pratioce na Tviteru da joj pomognu da evakuiše svojih pet konja. Ona se našla među stotinama hiljada građana Kalifornije koji su morali da napuste svoje domove.

PROČITAJTE I:

OVO JE VEST DANA I GODINE: Pas, simbol grčkih požara, VRAĆEN VLASNICIMA!

Uprkos katastrofi, mnogi kućni ljubimci su spaseni, što daje nadu onima koji još traže svoje. Problem je što životinje beže i kriju se, pogotovo ako su povređene. Širom Kalifornije, udruženja za zaštitu životinja pozvale su građane da usvoje životinje iz skloništa kako bi oslobodile mesta za one kojima je život ugrožen.

fotografije evakuacija životinja petface

Iako su mnogi molili i tražili  pomoć preko interneta, da im pomognu u plaćanju torškova veterinara, mnogi veterinari su radili i besplatno!

Ljudima koji traže svoje ljubimce savetuje se da ih potraže u improvizovanim prihvatilištima koja su otvorena na raznim mestima, uključujući aerodrome i kazina.

fotografije evakuacija životinja petface

Da podsetimo, požar “Kemp” koji je izbio u noći 8. novembra skoro je potpuno uništio ovaj gradić koji se nalazi na oko 280 kilometara severno od San Franciska. Vatrogasci su nakon više od sedam dana borbe sa vatrenom stihijom uspeli da pod kontrolu stave oko 45 odsto požara. Broj poginulih, trenutno iznosi 71, ali se nažaost strahuje da ovo nije i konačni bilans žrtava!

fotografije evakuacija životinja petface

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstBUDITE NJIHOV DEDA MRAZ: Sakupljamo paketiće za napuštene životinje!
Sledeći tekstJANI TREBA POMOĆ: Ovaj pas je već dokazao da je veliki borac, ali ne može bez nas! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime