Naslovna VESTI VODENA ATRAKCIJA: U Beogradu otvoren prvi Javni akvarijum – upoznajte ribicu Nema...

VODENA ATRAKCIJA: U Beogradu otvoren prvi Javni akvarijum – upoznajte ribicu Nema i Sunđer Boba!

1
Javni akvarijum petface

Prvi Javni akvarijum za sve ljubitelje prirode, života, vodenog, biljnog i životinjskog sveta otvoren je u Beogradu i obradovao je sve one koji vole nešto egzotičnije životinjice.  

Želja Udruženja „Aquarialife“ je da se posetioci upoznaju sa ribicama, vodenim i suvozemnim biljkama i sitnim životinjama sa raznih strana sveta kao kućnim ljubimcima. Takođe, ideja je da se pokaže i potencijalno terapijsko dejstvo kućnih ljubimaca u slučaju oslobađanja od stresa i potrebe komunikacije sa prirodom i njenim stanovnicima.

Javni akvarijum petface

Grupa entuzijasta potrudila se da osmisle ovaj jedistveni prostor u skladu sa njihovim dugogodišnjih čuvanjem, brigom i ishranom ovih neobičnih životinja!

Pročitajte još:
NOVI DOKAZI: Zlatne ribice pomažu u borbi protiv dijabetesa!

Sada gosti prestonice i Beograđani konačno mogu da se „iz prve ruke“ upoznaju sa prelepim šarenilom biljnog i životinjskog sveta planete.

Javni akvarijum i tropikarijum ima postavku koja je namenjena prvenstveno deci koja mogu da se upoznaju sa šarenilom živog sveta naših i tropskih voda, šuma, prašuma, pustinja i hladnih mora.

Ovde možete saznati kako jedu pirane, kako kameleon menja boju, kako ribice čuvaju mlade… Takođe, posetioci će moći da provedu neko vreme sa leopard gekonima, zmijama, ptičicama i akvarijumskim ribicama… A ono što je možda i najzanimljivije je hranjenje pirana i kameleona! 😉

Javni akvarijum petface

Šta sve možete videti? Mnogo toga 😉 Od akvarijuma sa morskim ribicama iz filma „Tražeći Nema“, do feng-shui riba, zlatnih ribica, ptica iz afrike, Bonsai kornera,…

Pročitajte još:
SVAKI ŽIVOT PODJEDNAKO BITAN: Smislio izum i spasio život svojoj zlatnoj ribici! (VIDEO)

Akvarijum koji dominira prostorom je dugačak šest metara i nalazi se na visini od tri metra. U njemu se nalaze KOI šarani od 15 do 40 cm dužine raznih boja od bele preko žute do crvene i plavičaste.

Ulaz u Javni akvarijum i tropikarijum se nalazi u ulici Milenka Vesnića 3, a besplatan je za sve posetioce radnim danima od 12h do 20h i vikendom od 9h do 16h.

Izvor, Foto: www.javniakvarijum.rs

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstAko ga prepoznate, JAVITE: Iz kasice za napuštene pse, ukrao novac! (VIDEO)
Sledeći tekstRozi, nemački ovčar spašena je sa ulice i postala je policijski pas!

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime