Naslovna VESTI PSI FOTO: Jazavičar Leo, koji je dao život da bi spasio devojčicu, dobio...

FOTO: Jazavičar Leo, koji je dao život da bi spasio devojčicu, dobio svoj spomenik!

1
jazvičar leo petface

Jazavičar Leo je heroj Srbije. To sa sigurnošću tvrdimo mi, ali i svi oni koji za priču o njegovom neverovatnom podvigu znaju. Naime, prošle godine, kada je malu Nikolinu napao bulmastif, jazavičar Leo je stao ispred nje, usprotivio se psu i nažalost, platio svojim životom. Kako je i bilo najavljeno, u subotu je zasluženo dobio svoj spomenik u “Narodnoj bašti”, pančevskom parku koji je najčešće posećivao.

jazvičar leo petface

Kako prenosi „Vice“, na samom otkrivanju spomenika bili su Leovi prijatelji – lajavi, srećni, četvoronožni posetioci koji su došli da pozdrave “malog heroja velikog srca”, kako piše na tabli posvećenoj Leu.

jazvičar leo petface

Počast ovom neverovatnom jazavičaru odalo je i pedesetak građana, koji su na ovaj ili onaj način pomogli u realizaciji projekta. Nakon ove uspešno realizovane akcije, Pančevo će imati jednu zajedničku stvar sa Tokijom, Krakovom i Zagrebom – spomenik posvećen čovekovom najboljem prijatelju.

Uz pomoć priloga građana i vajarke Svetlane Kerović Deranić, koja je bez nadoknade izvajala skulpturu, jazavičar Leo je tako ovekovečen.

jazvičar leo petface
Leova vlasnica BIljana sa psom Đoletom

Spomenik su otkrile malena Nikolina, koju je Leo spasio i njegova vlasnica Biljana Ilić, koja je veoma dirnuta gestom i nije mogla da sakrije emocije kada je ovaj događaj u pitanju!

jazvičar leo petface

Inače, i Beogard će dobiti spomenik posvećen odnosu čoveka i psa. Kinološko društvo Novi Beograd pre nekoliko dana dobilo je dozvolu za postavljanje spomenika „Prijateljstvo“ u bloku 28!

Kako je izjavila za „Vice“, Nikolina se i danas malo uplaši kada prođe pored kuće bulmastifa koji je napao, ali je naglasila da “ne postoje loši psi, samo loši vlasnici.” Biljana ima novog najboljeg prijatelja, psa Đoleta, kojeg je dobila na poklon od jedne odgajivačnice jazavičara nakon što je priča o njenom hrabrom Leu potresla celu Srbiju!

jazvičar leo petface
Nikolina, devojčica koju je Leo spasio

Ako ničemu drugom, Leo treba da nas nauči da se suprotstavimo nasilju kada je to potrebno. Njegov spomenik biće podsetnik na jedno delo, zbog kojeg bismo svi u jednom trenutku u životu morali da se ugledamo na Lea.

Izvor, Foto: Vice.com

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstHEROJ PORODICE: Pas i beba su postali NAJBOLJI PRIJATELJI, jer ju je spasio sigurne smrti! (VIDEO)
Sledeći tekstKAKVA ŽENA: Platila 1.000 evra da bi spasila pse namenjene festivalu mesa u Kini!

1 KOMENTAR

  1. ZAR VI NE ZNATE DA JE PRVI SPOMENIK JEDNOM PSU, NA BALKANU, PODIGNUT U BEOGRADSKOM ZOOLOŠKOM VRTU KERUŠI GABI. GABI JE BILA ŽENKA NEMAČKOG OVČARA KOJA JE SPREČILA DA JAGUAR KOJI JE POBEGAO IZ KAVEZA NAPADNE ČUVARA ILI POBEGNE IZ ZOO VRTA. JEDVA JE PREŽIVELA TU BORBU I DUGO SE OPORAVLJALA. ŽIVELA JE POSLE TOGA JOŠ 5 GODINA. DIREKTOR VUK BOJOVIĆ JE PODIGAO SPOMENIK DOK JE JOŠ BILA ŽIVA.
    BILO BI LEPO DA O TOME NEŠTO OBJAVITE.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime