Naslovna VESTI PSI JEDINSTVENI ILI ČUDNI: Da li i vaš ljubimac ima naviku da radi...

JEDINSTVENI ILI ČUDNI: Da li i vaš ljubimac ima naviku da radi OVE stvari?

0

Imati psa u kući znači mnogo dodatnih obaveza i veliku odgovornost, a sa druge strane radost, ljubav i pažnju kojom ćete biti obasipani svakog dana. Ipak, neke navike četvoronožnih prijatelja svima nam zapadaju za oko. Ovo su samo neka od uobičajenih čudnih ili smešnih psećih ponašanja…

Obeležavanje teritorija

Idete u šetnju i vaš pas diže nogu gde god stigne? To je zbog toga što pas oseća nešto novo u njegovom okruženju. Možda je tuda prošao pas koji ovde nikada nije bio. Vaš pas želi da se zna kako je to njegova teritorija, i želi da se oseća prijatno i opušteno u svom okruženju.

SAMO IM ON OVAKO DRŽI PAŽNJU! Bebe retriveri pažljivo slušaju priču ljubičastog zmaja (VIDEO)

On se smeši

Imate psa koji zaista izgleda kao da se smeši? Iako neki stručnjaci nisu saglasni u tome znaju li se psi smeju kako bi pokazali sreću, moguće je da se pas zaista smeši jer vidi vas kako se smešite. O,da! Vi zaista usrećujete svog psa – pa ipak ste vi njegov centar sveta. Ako osetite i vidite da vam se smeši, dajte mu kompliment i počeškajte ga po njegovom omiljenom mestu – i verovatno ćete sve češće videti taj njegov osmeh. On vidi vašu reakciju i želi da se to nastavi, osobito ako je ona pozitivna i nagrađena češkanjem.

GROZOTA U CENTRU GRADA! Postavljen znak koji POZIVA NA VEŠANJE PASA!

Čudne navike kod spavanja

Imate osećaj da on po cele dane samo spava? On mnogo spava, u proseku 14 sati dnevno (i do 18 sati za veće rase), ali u mnogo slučajeva oni su zapravo najbudniji po noći i brinu se o tome da su njihovi vlasnici sigurni. Oni znaju da je to njihova primarna odgovornost kao psa čuvara, i oni taj zadatak shvataju prilično ozbiljno.

A kad on i zadrema, njegovo spavanje je puno drugačije od našeg. Dok mi možemo duboko zaspati, vaš pas to ne može zbog veoma izoštrenih čula. Zbog toga se on lako probudi i uplaši novih čudnih zvukova na koje nije naviknut.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

IZVOR: Krstarica

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstUdomitelji su došli po šimpanzu – njena reakcija rasplakala je svet! (VIDEO)
Sledeći tekstONA JE NAJPONOSNIJA MAMA NA SVETU! I svima želi da POKAŽE svoje štene! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime