Naslovna VESTI PSI SUDBINA GA NIJE ŠTEDELA: Rasti proveo 419 dana u azilima, a udomitelji...

SUDBINA GA NIJE ŠTEDELA: Rasti proveo 419 dana u azilima, a udomitelji ga vratili posle samo jednog dana.

0
419 dana čeka u azilu

Svaki pas koji završi u azilu ima veoma tužnu i tešku istoriju. Rastija sudbina nikako nije štedela. Menjao je azile, privremene domove i postao je rekorder među psima koji čekaju da budu izabrani i udomljeni. 419 dana je čekao, a kada je najzad odveden u novi dom, sudbina se ponovo surovo poigrala.

419 dana čeka u azilu

Ulazak u novi dom nije tako jednostavan. Psi se često osećaju zbunjeno i uplašeno i potrebno je više strpljenja kako bi osetio dobrodošlicu, toplinu i samopouzdanje koje nude novi roditelji. Nažalost, nemaju svi udomitelji to strpljenje i vreme da omoguće novom ljubimcu osećanje da zaista pripada novom domu. Upravo se to dogodilo Rastiju. Porodica koja ga je udomila, vratila ga je u sklonište već sutradan.

ZLOČIN U NOĆI: Kujica upucana u dvorištu kuće!

419 dana čeka u azilu

U svoj prvi azil, Rasti je stigao kao štene. Vlasnici su ga predali jer su smatrali da je hiperaktivan. Kao da svi štenci nisu hiperaktivni! Rasti je bio uplašen i usamljen. Nađen mu je privremen smeštaj u kome je proveo dva meseca. Potom je prebačen u azil u drugoj državi. Mnogi psi iz azila u Ajdahu su dobili nove domove ali Rasti je ostao. Opet, posle dva meseca, vratili su ga u Teksas. Objašnjeno je da je on nije prijateljski nastrojen. Kako je vreme prolazilo, ovaj nesrećnik je postajao sve depresivniji i frustriraniji.

419 dana čeka u azilu

Krajem 2020. je Rasti najzad usvojen. Činilo se da je sve u redu ali novi vlasnici su ga vratili posle mesec dana. Rekli su da je destruktivan. Krajem marta ove godine, Rasti je dobio još jednu priliku kada se jedan bračni par zaljubio u njega. Svi su pomislili da je najzad pronašao mesto kojem pripada. A onda su radnici azila doživeli šok. Jedva 24 sata kasnije Rasti je vraćen. Novi vlasnici su rekli da ne mogu da ga zadrže jer ima previše posla oko njega.

MONSTRUOZNO: Pronađen pas u Surčinu sa stravičnom ranom na vratu.

419 dana čeka u azilu

Radnici za njegove usvojitelje koji su ga vratili nemaju reči osude. Kažu da je dobro da ga nisu pustili na ulicu. Nisu dozvolili da mu se dogoditi nešto loše. Priznali su da Rasti nije pas za njih i vratili su ga. Upozoravaju sve da dobro razmisle prilikom udomljavanja. Nije svaki pas za svakog čoveka. Činjenica je da je Rasti nešto zahtevniji, da je potrebno uložiti više vremena u njegovu obuku, više strpljenja da bi ponovo povratio poverenje u ljude. Njegov život je bio težak i to je ostavilo posledice. Potrebno je vreme i velika ljubav da bi on to zaboravio i postao onakav pas kakvog bi svako poželeo.

Rasti i dalje čeka novi dom.

Izvor: iheartdogs.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstZLOČIN U NOĆI: Kujica upucana u dvorištu kuće!
Sledeći tekstVLASNIK ZVANI SMRT: Mučio i pretukao štene, a potom pokušao da ga baci u reku

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime