Naslovna VESTI PSI JEDVA SE IZVUKLA: Čivava pojela čokoladno jaje za Uskrs

JEDVA SE IZVUKLA: Čivava pojela čokoladno jaje za Uskrs

0
jedva se izvukla

Brojna upozorenja vlasnicima kućnih ljubimaca vezana za hranu koju mogu da daju svojim psima i mačkama očigledno nemaju dovoljno efekta. Posebno se to odnosi na periode praznika kada su ljubimcima na raspolaganju različite poslastice koje su opasne po njihov život. Priča o čivavi Bejli je jedna od takvih i srećom nije se završila tragično.

jedva se izvukla

Bejli je tokom uskršnjih praznika pojela čokoladno jaje i morala je da bude hitno prebačena u veterinarsku kliniku kako bi pokušali da joj spasu život. Čim je njena vlasnica primetila ostatke folije u koju je bilo umotano jaje odmah je shvatila šta se dogodilo. Srećom, reagovala je na vreme.

DECA SU NAJBOLJI LJUDI: Devojčica ubedila mamu da usvoje gluvo kučence

Čivava je zbog svoje male telesne težine bila u velikoj opasnosti. Postala je letargična i prilično dezorijentisana. Veterinari su po prijemu odmah započeli terapiju detoksikacije. Izazvali su povraćanje u pokušaju da se izbace pojedene količine čokolade. „Procenili smo da je Bejli pojeo oko pola uskršnjeg jajeta, što je izuzetno opasna količina za psa njegove veoma male veličine, pa smo znali da mu preti ozbiljna smetnja u radu srčanog ritma. Plašili smo se i mogućih epi napada“ – izjavio je član veterinarskog tima koji je pokušavao da ukaže pomoć otrovanom nesrećniku.

jedva se izvukla

Uz velike količine infuzionih rastvora, veterinari su uspeli da povrate Bejlija. Srećom, doveden je veoma brzo što se obične retko dešava. Vlasnici ne obraćaju pažnju na ponašanje svog ljubimca koji je uspeo da se dokopa čokolade i smtonosna supstanca teobromin koja se nalazi u čokoladi vrlo brzo prodre u organizam izazivajuć neretko i smrt ljubimca.

TRANSPORT SMRTI: Više desetina pasa uginulo od korona virusa!

jedva se izvukla

Bejlijeva vlasnica  je posle ovog dramatičnog iskustva poslala javno upozorenje: „Trebalo mu je malo vremena da se u potpunosti oporavi od svojih muka, ali srećom sada je opet onaj stari. Čokoladu držimo izvan dohvata tako da ne moramo ponovo da prolazimo kroz ovo zastrašujuće iskustvo.“

Izvor:  thesun.co.uk

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstDECA SU NAJBOLJI LJUDI: Devojčica ubedila mamu da usvoje gluvo kučence
Sledeći tekstVETERINARI U ČUDU: Pas progutao slušalice, one I DALJE rade

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime