Naslovna VESTI PSI DECA SU NAJBOLJI LJUDI: Devojčica ubedila mamu da usvoje gluvo kučence

DECA SU NAJBOLJI LJUDI: Devojčica ubedila mamu da usvoje gluvo kučence

0
devojčica i gluvi pas

Prijateljstvo između dece i pasa gotovo je neopisivo rečima. Toj ljubavi morate da prisustvujete – skoro da nema psa koji se nije pretvorio u brižnu dadilju čim je novorođenče ušlo u kuću, a nema ni deteta koje nije bar jednom izgovorilo svojim roditeljima – mama, tata, hoću kucu!

devojčica i gluvi pas

U ovoj priči, ta kuca je Moz, a bogami, imao je i sreće. Ovo maleno, gluvo kučence dospelo je do Toma Hoka jer ga je neko napustio. Verovatno upravo zbog ove „smetnje“ koju je imalo. Tom Hok, koji je brinuo o psima u potrazi za domom, priseća se trenutka kada se Moz pojavio kod njega. „Bio je baš mršav. Nije imao dlaku, i generalno je bio jedna vrlo neobična napuštena kuca. Međutim, tri psa koje sam već imao, nisu obraćali pažnju na njegov izgled i bili su prilično prijateljski nastrojeni prema Mozu i lepo su brinuli o njemu.“ Međutim, hoće i neka porodica zanemariti to što Moz ne čuje i poželeti da mu pruža ljubav zauvek?

devojčica i gluvi pas

KRV NIJE VODA: Dva psa su se momentalno zbližila, a razlog je PREDIVAN

Moz se lepo adaptirao i uskoro je počeo da prati Hoka i njegova tri psa tokom šetnji po kraju. U okviru ovih „ekskurzija“, grupica bi često prošla pored kuće gde je stanovala Loren sa dvogodišnjom ćerkom Lilijan, a to će biti, ispostaviće se, sudbinski susret za Moza.

devojčica i gluvi pas

Nije bilo potrebno dugo da mala Lilijan primeti ovu veselu družinu kako šeta i poželi da se upozna sa kucama. Kada je to i učinila, nešto posebno se dogodilo između nje i Moza. Momentalno su se povezali, i ubrzo potom je Lilijan počela da im se pridružuje u šetnjama i da provodi vreme sa gluvim štenetom. Devojčica i njena porodica čak su jednom prilikom i čuvali Moza kada je Hok morao da otputuje van grada zbog posla. Od slučajnog prolaznika, Moz je za Lilijan postao mnogo više – član porodice od kog nije želela da se razdvaja.

RASTANAK DOSTOJAN NAJVEĆEG PRIJATELJSTVA: Poslednjih sedam dana nemačkog ovčara Kofija

devojčica i gluvi pas

I Hoku je ubrzo postalo jasno da je neobično štene našlo svoj dom. Lilijan i Moz su bili najbolji prijatelji, a Hok nije mogao biti srećniji što Moz odlazi baš u ovu porodicu. „Ubo je premiju sa njima“, rekao je za novinare.

devojčica i gluvi pas

Bilo da verujete u slučajnosti ili u sudbinu, Moz i Lilija su našli jedno drugo. Pred njima je mnogo godina privrženosti i nežnosti, onako kako to samo deca i psi znaju.

Izvor: The Animal Rescue Blog

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKAKVA KUĆNA POMOĆ: Urnebesne fotografije tri psa koji pomažu u kućnim poslovima!
Sledeći tekstJEDVA SE IZVUKLA: Čivava pojela čokoladno jaje za Uskrs

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime