Naslovna VESTI MAČKE Jesen je stigla: Kucnite automobil pre nego što krenete, možda je maca...

Jesen je stigla: Kucnite automobil pre nego što krenete, možda je maca ispod haube!

0
Jesen petface

Jesen je zvanično stigla 22. septembra i sa sobom donela osetno hladnija jutra i noći. I ovo popodnevno sunce je „zubato“, tako da je slojevito oblačenje jedino rešenje.

Ali, šta je sa psima i macama, pogotovu onima koji žive na ulici? Oni nemaju slojevitu odeću, nemaju zaklone od kiše, nemaju tople krevete,..

Macama je mesto u toplim domovima, ne napolju!

Uprkos tome što su prekriveni krznom, moramo im pomoći, a mi vam nudimo nekoliko načina:

1.Vodite računa kad „palite“ automobil. Mačke kojima je ulica dom, često se zavlače ispod haube, jer im je tu toplije. Kada startujete motor automobila, možete povrediti macu. Stoga, nekoliko puta snažno udarite u haubu, kako biste je uplašili i naterali da pobegne.

Jesen petface

2. Kada smo već kod automobila, antifriz može biti smrtonosan za pse i mačke. Zato obrišite sva mesta na kojima se možda prosula po koja kap.

MOLBA: Pomozite uličnim macama!

3. Ukoliko ste u mogućnosti, pustite uličnu mačku bar u garažu. Ne dozvolite joj da spava na hladnim pločicama ili betonu, dovoljno će biti i parče starog tepiha ili novina.

Jesen petface

4. Što se tiče vašeg ljubimca, obezbedite i njemu toplo mesto za spavanje. Idealno rešenje je da u krevet gde spavaju stavite i neko toplo ćebence.

5. Nikada ne šišajte psa do same kože, jer mu je dugo krzno potrebno kao izolator. Posle kupanja, potpuno ga i temeljno osušite, pogotovu ako planirate da uskoro izađete napolje. Za kratkodlake pse, naša preporuka je kaputić ili kabanica ukoliko je kiša.

Pomozimo im – jesen ni njima nije baš najomiljenije godišnje doba!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKako da vaš pas bude čist, a da ne morate da ga kupate
Sledeći tekstŠtene bez krzna ostavljeno u šumi da ugine, ponovo se uči poverenju

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime