Naslovna VESTI PSI JEZIVA POVREDA! Veterinari besplatno izvukli žicu iz vrata male Aske!

JEZIVA POVREDA! Veterinari besplatno izvukli žicu iz vrata male Aske!

0
Jeziva povreda male Aske

Članovi grupe Male šape velikog srca koja se bavi zaštitom i spasavanjem životinja u Jagodini i okolini žestoko su se potrudili kako bi pronašli i uhvatili malenu mešanku koja je izbegavala svaki bliski kontakt sa ljudima. Posle višednevnih pokušaja, najzad im je pošlo za rukom da je uhvate i tada su shvatili zašto je bila toliko nepoverljiva i bojažljiva.

Jeziva povreda male Aske

Znali su da je kujica povređena ali kada su videli o kakvoj povredi se radi bili su užasnuti. Iz vrata joj je virilo parče čelične žive koje je velikom delom bilo sraslu u kožu i tkivo. Ovakva povreda nije bila nimalo naivna, a potvrdu su dobili prilikom pregleda u Veterinarskoj stanici Jagodina. Rendgenski snimak je pokazivao koliko je duboko žica bila zabodena u vrat pa su se veterinari pribojavali da je možda došlo i do povrede vratnog dela kičme.

Pročitajte i ovo: NE PROPUŠTA DA ZAGRLI SPASIOCE! Dirljivo i nežno ponašanje ove kengurice nas je oduševilo.

Jeziva povreda male Aske

Kujica je dobila ime Aska, i uprkos lošem opštem stanju, bilo je potrebno što pre obaviti hiruršku intervenciju u kojoj bi se odstranilo ovo opasno strano telo. Pretpostavlja se da je žica ostatak neke zamke za divljač.

Jeziva povreda male Aske

Pročitajte i ovo: CRNU PAHULJICU NIKO NEĆE! Ova kujica kao da je prokleta!

Aska je sa uspela da prebrodi rizičnu i zahtevnu operaciju. Iz Malih šapa velikog srca se nadaju da će uspeti da se potpuno oporavi. Kažu: „Ako je uspela mesecima da preživi sa žicom u vratu, uspeće i da ozdravi.“ Bolovi i patnje koje je trpela od ove žice ne mogu ni da se zamisle.

Jeziva povreda male Aske

U Askino ime se zahvaljuju svima koji su pomogli kako bi se spasao njen život. Stevani i njenoj porodici koji su hranili Asku i prijavili povredu, Ljudima iz Jagodinskog prihvatilišta za pse koji su pomogli u hvatanju Aske, a posebno veterinarima  iz Veterinarske satanice Jagodina koji su hiruršku intervenciju obavili besplatno.

Izvor:  Facebook Male šape velikog srca

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNE PROPUŠTA DA ZAGRLI SPASIOCE! Dirljivo i nežno ponašanje ove kengurice nas je oduševilo.
Sledeći tekstNAJBOLNIJA PRIČA O LJUBAVI – Ostali su porodica do Norinog poslednjeg daha!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime