Naslovna VESTI PSI KAD DIVAN ČIN IMA TRAGIČAN KRAJ: Usvojili štene, a posle dva dana...

KAD DIVAN ČIN IMA TRAGIČAN KRAJ: Usvojili štene, a posle dva dana morali da ga uspavaju

0
prodali bolesno štene

Već smo pisali o tome kako širom sveta postoje ilegalne farme pasa, gde se štenci odgajaju u najnehumanijim mogućim uslovima, samo da bi se što više uštedelo na nezi, a zaradilo na prodaji ovih milih životinja.

prodali bolesno štene

Nažalost, za vreme pandemije ovaj „biznis“ je procvetao jer su mnogi u toku karantina osetili potrebu da ne budu sami i da o nekome brinu. Mnogi ljudi ne proveravaju odgajivačnice pre kupovine psa i onda, kao par iz današnje priče, moraju da donose veoma teške odluke čak i pre nego što uspeju da izgrade bilo kakve uspomene sa svojim ljubimcem.

Pročitajte i ovo: NISU IMALI SRCA DA OKRENU GLAVU: Sažalili se na kucu koja se sama igrala praznom činijom za hranu

Ove godine, Sara i njen suprug usvojili su osmomesečno štene rase border koli. Na reklamu su naišli na internetu, a prema onome što su mogli pročitati, štene je bilo srećno i zdravo.

prodali bolesno štene

Nažalost, otprilike čim su došli kući sa novim članom porodice, bilo je jasno da nešto nije u redu. Štene se ponašalo bolesno i letargično, pa su ga brzo odveli kod lekara, gde je ustanovljeno da maleni pas pati od parvo virusa. Samo dva dana kasnije, Sara i njen partner morali su da prelome i donesu tešku odluku kako bi olakšali štenetu: uspavali su ga da mu skrate muke.

prodali bolesno štene

Vlasnici ovog nesrećnog psa odlučili su da podele svoju priču sa javnošću kako bi upozorili druge ljubitelje pasa da im se ne dogodi ista tragedija. Kako možete prepoznati odgajivačnicu koja ne vodi računa o svojim životinjama?

  • U većini slučajeva, neće vam dozvoliti da „upoznate“ i roditelje šteneta koje usvajate.
  • Ne žele ili vam samo površno pokažu gde čuvaju pse.
  • Nemaju dokaz od veterinara da je pas vakcinisan i očišćen od parazita.
  • Izbegavaju da vam direktno odgovore na pitanja.

Pročitajte i ovo: PORODICA UBICA! – Uhapšena banda prevaranata i mučitelja pasa!

Ako se vodite ovim smernicama i odgajivačnica je spremna da vam da sve potrebne informacije, kao i da vam priloži neophodnu dokumentaciju, nećete imati problema u većini slučajeva. Uvek zahtevajte transparentnu komunikaciju i verujte svom osećaju – primetićete ako nešto nije kako treba.

I zapamtite – ako ste u mogućnosti, radije usvojite psa. Azili širom države su prepuni napuštenih i odbačenih pasa svih mogućih veličina i rasa pa je velika verovatnoća da ćete naći četiri šapice s kojima ćete biti savršeni par.

Izvor: Wamiz.co.uk

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstDEČAK JE! – Posle zamalo tragedije SREĆAN događaj!
Sledeći tekstZAR OPET! – Upucan pas kraj Kragujevca u teškom stanju!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime