Naslovna VESTI PSI KAKO SE OPHODIMO PREMA ŽIVOTINJAMA, TAKO ĆEMO SE OPHODITI I PREMA LJUDIMA!

KAKO SE OPHODIMO PREMA ŽIVOTINJAMA, TAKO ĆEMO SE OPHODITI I PREMA LJUDIMA!

0
Peticija protiv inspektora

Pitanje za “ljude” koji MUČE pse vezane na lanac ili zatvorene u boks koji je zapravo kavez (sem ako nije minimum 15 metara sa 5-6 metra), da li vi zaista mislite da su ti psi srećni i zadovoljni, ne čujete njihove vapaje i krike? Mislite da ih ne mučite oduzimajući im ELEMENTARNU slobodu??? Ako ne mislite tako, zašto ih mučite? Ako mislite da se ne muče, probavite vi samo jedan dan na taj način kao što žive vaši psi pa mi se javite!

Peticija protiv inspektora

Ovo pitanje je nedavno postavio Igor Tasić, profesor matematike i pokrenuo peticiju za dodeljivanje pritvora veterinarskim inspektorima Sombora odgovornim za mučenje pasa. Šta se zapravo događa u Somboru i zašto se na ovoj peticiji nije našlo više desetina hiljada potpisa?

Pročitajte i ovo: VELIČANSTVENI GEST – Kupila kuću i usvojila psa preminulih vlasnika

Igor od 2019. godine redovno podnosi prijave i obaveštava nadležne o slučajevima zlostavljanja pasa koji se drže na lancu ili u neadekvatnim uslovima. Uobičajeni odgovori inspektora posle izlaska na teren glase: “Laserskim meračem je utvrđeno da dobrobit životinja nije ugrožena” iako je pas na lancu što je suprotno kako Zakonu o dobrobiti životinja tako i Krivičnom Zakonu član 269, stav 1!“

Peticija protiv inspektora

Zakon o dobrobiti životinja je jasan u tom pogledu i kaže: “U skladu sa tim, vlasnik, odnosno držalac kućnog ljubimaca dužan je da kućnom ljubimcu obezbedi brigu, negu i smeštaj, u skladu sa vrstom, rasom, polom, starošću, kao i fizičkim i biološkim specifičnostima i potrebama u ponašanju i zdravstvenom stanju kućnog ljubimca. Način njihovog držanja mora da bude takav da ne izaziva bol, patnju, strah i stres.

Peticija protiv inspektora

Ako se psi ne drže u stanu, onda im se mora obezbediti odgovarajući smeštajni prostor, kao što je boks ili kućica, kako bi se mogli zaštititi od loših vremenskih prilika. Važno je napomenuti da se psi ne smeju stalno držati vezani na lancu, već se eventulano mogu držati vezani na produženu vodilicu, koja im pruža više prostora za kretanje, a time i iluziju slobodnog držanja.”

Pročitajte i ovo: NEUMORNI I UPORNI – Posle 6 godina i hiljada potrošenih evra, Mančkin najzad u svom domu.

Igor je 23.08.2022. Sudu u Somboru i tužilaštvu, podneo krivičnu prijavu protiv veterinarskih  inspektora sa predlogom BEZUSLOVNE zatvorske kazne u trajanju od tri godina! Istovremeno je pozvao sve koji imaju dokaze o sličnim slučajevima da mu ih dostave kako bi ih prezentovao prilikom svedočenja.

Peticija protiv inspektora

Igor u peticiji detaljno opisuje mnoge slučajeve zlostavljanja ali i reakcije nadležnih organa. On navodi gotovo 100 adresa na kojima je dokumentovao kršenje zakona. Nadležni ne žele da odgovaraju na prijave, odbacuju ih ili donose rešenja u kojima tvrde da kršenje zakona ne postoji.

Igor ostaje uporan u svojoj borbi. Evo njegove poruke: “Nema odustajanja, jer pakao koji ti psi proživljavaju je SVETINJA za borbu do kraja! Poruka za sve njih, kao i za predstavnike institucija koji NE RADE SVOJ posao je da će istina i PRAVDA pobediti u ime mučenika na lancu!!!

Peticija protiv inspektora

Kada potpisete peticiju, vaš potpis potvrdite TAČNIM i važećim e-mailom kako bi bio uračunat! E-mail adresa koju navodite prilikom potpisa MORA POSTOJATI, inače se potpis automatski ne računa!

LINK DO PETICIJE

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNEUMORNI I UPORNI – Posle 6 godina i hiljada potrošenih evra, Mančkin najzad u svom domu.
Sledeći tekstPOBEDA! Spašeno 305 pasa i uhapšeno 20 osoba umešanih u borbe pasa!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime