Naslovna VESTI PSI POBEDA! Spašeno 305 pasa i uhapšeno 20 osoba umešanih u borbe pasa!

POBEDA! Spašeno 305 pasa i uhapšeno 20 osoba umešanih u borbe pasa!

0
oslobođeno 305 pasa

Nažalost, ova sjajna vest nije iz naših krajeva iako bi rezultati prave i organizovane borbe protiv zločinačkih organizatora i učesnika u ovakve aktvinosti verovatno bili istovetni. Hapšenja i spasavanja 305 pasa su se dogodila u Južnoj Karolini kao rezultat dobro organizovane akcije Saveznih i državnih agencija.

oslobođeno 305 pasa

Do sada najveća akcija organa reda u ratu protiv borbi pasa rezultirala je i hapšenjem 20 osoba koje su bile umešane u organizovanje borbi pasa. U akciji je učestvovalo više od 60 federalnih agenata i državnih policajaca. Sinhronizovano su izvršili upade na više od 20 lokacija.

Pročitajte i ovo: KAKO SE OPHODIMO PREMA ŽIVOTINJAMA, TAKO ĆEMO SE OPHODITI I PREMA LJUDIMA!

oslobođeno 305 pasa

U akciji su pomagali i članovi organizacije Humane Society koji su preuzeli spašene pse. Scene koje su zatekli na lokacijama gde su bili držani psu su bile jezive. Veliki broj pasa je bio neuhranjen, nisu imali pristup vodi uprkos tome što su držani na vrelom suncu i velikoj vrućini. Mnogi su imali zagnojene rane, razderotine, abcese… Veliki broj pasa je jednostavno bio privezan lancima za drveće bez ikakvog skloništa.

oslobođeno 305 pasa

Pročitajte i ovo: PRESLATKA MASKOTA! POLICAJCI su ga SPASLI, IZLEČILI i USVOJILI!

Prema rečima spasilaca pojedini psi su bili veoma agrasivni prema ljudima koji su pokušavali da im ukažu pomoć. Ipak, najveći broj pasa je pokazao veliku zahvalnost ljudima koji su im prišli i pomogli. Svi psi se sada nalaze na nepoznatim lokacijama gde se leče i oporavljaju od trauma i patnji koje su preživeli.

oslobođeno 305 pasa

„Prisiliti pse da se bore, često do smrti, za uživanje drugih nije samo savezni zločin, već je i okrutan, sadistički i može stvoriti utočište za druge nezakonite aktivnosti koje uključuju drogu i vatreno oružje“, rekao je američki tužilac Adair. F. Boroughs. Dokaz za to je i činjenica da je tokom akcije zaplenjeno i oko 30 komada vatrenog oružja.

Izvor:  people.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKAKO SE OPHODIMO PREMA ŽIVOTINJAMA, TAKO ĆEMO SE OPHODITI I PREMA LJUDIMA!
Sledeći tekstTUŽAN KRAJ – Uprkos svim naporima Oslo nije uspeo.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime