Naslovna VESTI PSI Ovo je najtužnija priča o keruši Žućki iz Zaječara!

Ovo je najtužnija priča o keruši Žućki iz Zaječara!

0
keruša petface

– Ja sam keruša Žućka i ceo svoj život, dug sedam godina, provela sam u krugu zaječarske Mlekasre. Puno njih me je hranilo i volelo.

Početak je priče, možda i  najtužnije priče koju smo pročitali. Iz srca su je napisali volonteri zaječarske Bete, a dok su pisali – kako kažu – „suze teku same, a u grudima je kamen. Ogroman.“

keruša petface

– Bila sam srećna i slobodna tamo. 7 godina. A onda su me pre tri meseca prijavili Zoohigijeni, da me vode. Baš kada sam dobila bebe. Jurila sam čoveka koji me je gađao i šutirao. Branila sam njih.
Zoohigijena je pozvala „Betu“ da preuzme bebe, a mene da vode tamo, u boks. Kako su štenci bili stari samo nekoliko dana i morali da ih hrane na cuclu, rešili su da nas ponovo spoje, ali nas „Betovci“ nisu imali gde. U Mlekari bih bila otrovana.

REKORD: Kuja Stela je nedavno oštenila čak 17 štenaca!

keruša petface

Doneli su mi kućicu i vezali me u park, u šumi, daleko od ljudi. Užasno tužni što sam vezana, ali drugog, boljeg rešenja nije bilo. Tamo je tiho i mirno. I nema veze što više nisam bila slobodna, bila sam sa mojim mališanima. Hranili su me, mazili, vreme je prolazilo, a štenci su rasli.

keruša petfaceFalila mi je Mlekara. Nedostajali su mi ljudi. Nekoliko puta sam se odvezivala. Prelazila kilometre da bih samo otišla da ih vidim. Ali, vraćala sam se da hranim mališane. Nisam ni slutila da će doći vreme kada će ih poslati u nove domove. Sve.

Pas Šavi prešla 300 kilometara kako bi pronašla Ninu, veterinarku koja mu je spasila život!

keruša petface

Moje srce to nije moglo da podnese. Ostala sam potpuno sama, u šumi, vezana. „Betovci“ su dolazili da me hrane, teše, ali uvek bih ih ispraćala plačući. Kažu ”Ćuti, Žule. Bićeš i ti srećna ponovo“.

Sterilisali su me. Imala sam rak materice. Tužna sam. Ne mogu ni da jedem, iako se trude da mi svašta spremaju. Danas su išli da mole ljude iz Mlekare da me vrate, ali ovi neće ni da čuju.

keruša petfaceImam 4 opcije. Da odem u Prihvatilište, da zimu dočekam na lancu, da umrem od tuge sama ili da nađem dom, koji nikada do sada nisam imala. Kako kažu, ja sam najdivniji pas kog znaju. Nisam štene, imam već 7 godina i život me nije mazio. Ali, spremna sam da volim. Da ne budem još dugo u šumi, na lancu, javite se.

Voli vas vaša keruša Žućka.

Kontakt: 069/ 451 23 82

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKako prepoznati dijabetes kod pasa?
Sledeći tekstDANAS NESTALA: Predrag traga za Stelom, nestala pre nekoliko sati!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime