Naslovna VESTI Otkupio je kornjače iz jednog marketa kako bi ih vratio nazad u...

Otkupio je kornjače iz jednog marketa kako bi ih vratio nazad u more!

0
kornjače petface

Dve morske kornjače nedavno su bile na korak od smrti. Naime, one u ulovljene u Papui Novoj Gvineji, nakon čega su se našle u prodaji u jednom tamošnjem  marketu. Vrlo lako su mogle da budu nečiji obrok, a onda se pojavio jedan čovek koji nam je svima održao lekciju iz saosećajnosti.

Pročitajte još: Ovi marinci patroliraju plažama, a razlog će vas oduševiti!

U marketu gde su kornjače na kraju završile pojavio se Aron Kuling sa svojim kolegom. Njih dvojica su u dogovoru, u iznosu od 40 dolara, otkupili ove oklopnjake i time ih spasili sigurne smrti. Dakle, sloboda i život dva stvorenja otkupljani su za tričavih 40 dolara. Ceo događaj oni sudokumenotvali su fotografijama i postavili na društvenu mrežu Facebook:

Našli smo ove mališane u lokalnom marketu. Otkupili smo ih za 40 dolara, nakon čega smo se vozili 5 kilometara, kako bismo ih pustili u more, napisao je Aron na svom profilu.

kornjače petface

Ovo nije prvo humano delo koje su učinili Aron Kuling i njegov kolega. Do sada su spasili preko 10 kornjača. Izgleda im je ovakvo ponašanje prešlo u naviku. 😀

Uprkos tome što su šest od sedam vrsta morskih kornjača, koliko ih u svetu postoji, proglešene za ugrožene vrste, njihov lov je i dalje dozvoljen u većem delu sveta. One žive u tropskim i suptropskim mestima, a smatraju se i jednim od najstarijih organizama koji obitavaju na Zemlji.

Pročitajte još: Iščekujući kraljevsku posetu, džinovska kornjača Džonatan je dobio prvo kupanje u svojoj 184 godini!

kornjače petface

Prema nedavnim procenama, smatra se da se godišnje ubije čak 42.000 kornjača. Neki smatraju da se do ove brojke došlo, jer se često dešava da loveći ribu i druge sadržaje iz mora, ribari hvataju i veliki broj morskih kornjača.

Nadamo se da će ovaj plemeniti gest inspirisati i motivisati i druge ljude, jer ako se ovaj trend ubijanja kornjača nastavi, preti im istrebljenje.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSLATKIŠI: Beba i bul terijer ulepšaće vam dan! (FOTO)
Sledeći tekstVlasnici jednog haskija su otišli u bioskop, a kada su se vratili njihov stan je izgledao neprepoznatljivo!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime