Naslovna VESTI PSI KUCE IZ VENIZELOSOVE: Bili su ostavljeni pored kontejnera, a studenti su ih...

KUCE IZ VENIZELOSOVE: Bili su ostavljeni pored kontejnera, a studenti su ih spasili uprkos pravilima doma u kojem žive!

0
sok u venizelosovoj petface

Nakon što smo juče pisali o malenim kucama ostavljenim u parku kod Venizelosove ulice u Beogradu rešili smo misteriju tog slučaja.

Prisetimo se, male kuce pronašla je jedna žena u parku dok je šetala sa svojom bebom. Kučići su bili ostavljeni u kutiji sa rupicama, flašicama, mlekom i ćebićima. Na kutiji je bio i komad stakla sa porukom: „Tražim dom, uzmi me :)“

PROČITAJTE I:

ŠOK U VENIZELOSOVOJ: Pronađeni kučići u parku, u kutiji, sa staklom preko i porukom: „Tražim dom, uzmi me :)“!

Jutros je u našu redakciju stigao nastavak priče i nakon istraživanja došli smo i do pravih sagovornika, tačnije onih koji su ih prvi pronašli.

-Kuce smo mi studenti našli pored kontejnera tek ostavljenje i uzeli smo ih kako bi ih spasili da ne umru. Brinuli smo se o njima deset dana i pošto smo mi na fakultetu ne dozvoljavaju nam da ih tamo dugo držimo, jer je ipak škola. Pokušali smo na razne načine da ih udomimo, pa čak i da ih na kratko, pod našim nadzorom, ostavimo u parku da vidimo da li će neko možda da ih uzme, navodi za Petface Marija, jedan od studata koja je pronašla kučiće.

sok u venizelosovoj petface

Pošto su videli da niko neće da ih uzme vratili su se nazad, jer, kako naša sagovornica kaže, ne bi ih ostavili tamo.

-Mi samo pokušavamo da ih udomimo i želimo da ih udomi neko ko će da ih voli i dobro se brine o njima, jer smo ih mi mnogo zavoleli. Sada su jos uvek kod nas i brinemo se o njima dok se neko ne pojavi ko bi želeo da ih udomi, kaže Marija.

Ova priča je na kraju ispala puna saosećajnosti i lepote. Ovi mladi ljudi koji imaju osećaj za druge i ugrožene, pomogli su, pomažu i dalje, ali malim kucama je potrebno stalno rešenje.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.