Naslovna VESTI PSI Zahvaljujući učenicima jedne Osnovne škole i profesorki Milanki, napuštene kuce će imati...

Zahvaljujući učenicima jedne Osnovne škole i profesorki Milanki, napuštene kuce će imati SKLONIŠTA!

0
učenicima petface

Škola, kao najranija ustanova socijalizacije dece, utiče na razvoj mnogih karakternih osobina mališana, uči ih pravim vrednostima, moralnim načelima, etičkim principima. Neretko ćete čuti – nije bitno samo savladati gradivo – već naučiti mališane šta je ispravno, humano, moralno i naučiti ih pravim vrednostima.

U Osnovnoj školi “Đura Jakšić” u beogradskom naselju Kanarevo Brdo, zasigurno se uče baš ovakve vrednosti – kako pomoći slabiijima i onima koji su u nevolji! Zaslužna za to je Milanka, nastavnica tehničkog obrazovanja, ali i celokupan tim škole, koji su došli na sjajnu ideju – da zajedno sa svojim đacima osmog razreda izrade i postave kućice za napuštene kuce i mace!

učenicima petface

 – Motiv naše akcije je ljubav svih nas, prevashodno naših đaka, prema životinjama i želja da pomognu kucama i macama da prebrode zimu. Tako smo i došli na ideju, da sa našim učenicima osmacima napravimo kućice za napuštene. Učenici osmog razreda su i članovi modelarske sekcije, njih osmoro, a zajedno smo napravili 5 kućica, koje ćemo i postaviti na područuju Kanarevog Brda, rekla nam je nastavnica Milanka.

HUMANOST: Zaposleni u jednoj firmi u Beogradu PRAVILI KUĆICE ZA NAPUŠTENE!

učenicima petface

Fotografije i osmesi zbog učinjenog dobrog dela – govore više od bilo koje reči u našem tekstu! BRAVO mališani, BRAVO NASTAVNICI!

učenicima petface

učenicima petface

Foto: Privatna arhiva

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.