Naslovna VESTI PSI SIGURAN DOM ZA NAPUŠTENE PSE: Kućice koje su postavili građani biće LEGALIZOVANE!

SIGURAN DOM ZA NAPUŠTENE PSE: Kućice koje su postavili građani biće LEGALIZOVANE!

0
LEGALIZOVANE petface

Divne vesti još jendom stižu nam iz beogradske opštine Stari grad. Naime, kućice koje su postavili građani biće LEGALIZOVANE, prenosi portal starogradski.com.

Posle velikog odjeka akcije postavljanja smeštaja za pse lutalice ispred opštinske zgrade tokom zime i dvostruke krađe kućica, opština Stari grad ne odustaje od brige za napuštene pse.

PRVI GOSTI STIGLI: U kućicama za napuštene u opštini Stari grad ugrejali se prvi psi!

LEGALIZOVANE petface

Sve kućice za napuštene životinje, koje su građani spontano pravili i postavljali u svim komšiluku, opština će legalizovati, tako što će ih obeležiti posebnim nalepnicama i tako ih staviti pod svoju zaštitu.

– Tokom ledenih dana koji su iza nas spasili smo dosta ostavljenih pasa. I sam sam video koliko su truda pojedini sugrađani uložili u pravljenje sigurnih skloništa za napuštene životinje, te s toga smatram da je najmanja stvar koju možemo da uradimo – da ih legalizujemo, rekao je Marko Bastać, predsednik opštine Stari grad.

BEOGRAD: Opština Stari grad PRVA postavila parking za pse!

On je, tako, pozvao sve sugrađane da lokacije postavljenih kućica prijave opštini, kako bi što pre bile obeležene, LEGALIZOVANE i stavljene pod opštinski nadzor.

LEGALIZOVANE petface

Uz legalizaciju kućica za pse na teritoriji Starog grada, opština pokreće i akciju prikupljanja hrane za napuštene životinje, pa su predstavnici opštine pozvali “pet šopove”, društveno odgovorne firme, ali i sve Starograđane da doniraju hranu za životinje.

– U Kontakt centru opštine biće postavljena kutija za donacije upakovane hrane gde građani mogu ostaviti svoje donacije i tako spase, ali i poboljšaju živote naših krznenih drugara, stoji u saopštenju GO Stari grad.

BRAVO, BRAVO!

Izvor: starogradski.com

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstHIT: Pas kandidat za pomoćnika predsednika opštine Knić!
Sledeći tekst1.000 ŠEROVA ZA 4 SATA: Najtužniji VIDEO koji prikazuje kako se HVATAJU i MUČE psi na ulicama Balkana!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime