Naslovna VESTI PSI TAKO SE TO RADI – Udomljavanje pasa na utakmicama prve lige!

TAKO SE TO RADI – Udomljavanje pasa na utakmicama prve lige!

0
Fubaleri promovišu pse za udomljavanje

Rumunski fudbalski savez očitao lekciju iz humanosti celom svetu. U cilju promocije udomljavanja napuštenih pasa iz azila najavljeno je da će na svakoj utakmici prve rumunske fudbalske lige igrači biti u pratnji psa koji su spremni da dobiju novi, pravi dom.

Fubaleri promovišu pse za udomljavanje

U cilju promocije ljubavi i poštovanja prema životinjama ova akcija je dobila ime „Ispunite prazninu svog života“. Mnoge nevladine organizacije za zaštitu životinja su pozdravile ovu divnu akciju. Ugovor je potpisana između rumunske profesionalne fudbalske lige i lokalnih vlasti oblasti Ilfov u kojoj se nalazi i glavni grad rumunije, Bukurešt.

Pročitajte i ovo: HUGO – Ima osam, devet meseci, ali ŽIVI tek MESEC dana!

Fubaleri promovišu pse za udomljavanje

Premijera projekta je započeta 12. septembra na utakmici između gradskih rivala Bukurešta, Steaue i Dinama. Pre samog početka utakmice, igrači su izašli na teren sa psima u svojim rukama koji traže novi dom. Psi su nosili prigodne marame sa svojim imenima, a potiču iz lokalnog prihvatilišta Branesti.

Pročitajte i ovo: MAMA, ZAGRLI ME! Napušteni pas se oporavio zahvaljujući LJUBAVI

Fubaleri promovišu pse za udomljavanje

Fotografije fudbalera sa napuštenim psima su obišle svet i izazvale oduševljenje. Svi psi koji će se na ovaj način promovisati su sterilisani, vakcinisani, očišćeni od parazita i potpuno spremni za usvajanje.

Fubaleri promovišu pse za udomljavanje

Iako je projekat naišao na veliko odobravanje publike i ljubitelja životinja zanimljivo je da se fudbaleri Steaue nisu pridružili ovoj humanj akciji. Naime, saopštili su da mnogi igrači nisu dali podršku i da su odbili da izađu na teren sa psima. Zato, bravo za igrače Dinama!

Izvor:  anda.jor.br

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstHUGO – Ima osam, devet meseci, ali ŽIVI tek MESEC dana!
Sledeći tekstZAMALO PREKASNO: Žena spasila psa sa pruge u zadnji čas

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime