Naslovna VESTI PSI Šta kada vašeg ljubimca boli stomak, a ne može da vam kaže?

Šta kada vašeg ljubimca boli stomak, a ne može da vam kaže?

0
ljubimca boli stomak petface

Verujemo je da je vaša prva misao kada zagrlite vašeg kućnog ljubimca– koliko ga samo volim i koliko mi samo ljubavi pruža! Gledate u njegove nasmejane okice i uživate u igranju sa njim, i podrazumevate da je sa njim uvek sve u redu i da je zdrav. Ali, kada bi vaše kuce, mace i ostali kućni ljubimci mogli da govore, verovatno bi vam rekli dosta stvari koje možda ne biste očekivali, kao što su: „Hej, pa treba mi malo više šetnje, nedostaješ mi kada me ostaviš ceo dan samog, i meni trebaju vitamini, nešto se osećam malaksalo.“

Ipak, stvar koju bi vam vaš ljubimac najčešće rekao je: “Danas me boli stomak i nije mi prijala ona hrana, zato sada tako cvilim dok ne prođe. Možeš li mi nešto dati da mi bude bolje?” Ili “Osećam da ću se razboleti, imam čudan osećaj u stomaku i osećam se naduto. Imaš li rešenje za moj problem”?

Iako se svi verovatno svojski trudite da maksimalno zaštitite svog ljubimca od svega, oni su svakodnevno, kako u vašem domu, tako i napolju, pod udarom opasnih klica, bakterija i virusa. Verovatno niste znali da je čak 80% imunološkog sistema vašeg kućnog ljubimca smešteno u njegovim crevima. Čak oko 1.000 različitih bakterija i mikroorganizama obitava u sistemu za varenje vaših pasa i mačaka. Virusi i bakterije ulaze u telo vašeg ljubimca kroz usta, a dobre bakterije su prisutne počevši od usta, i nadalje se protežu kroz njegov ceo gastrointestinalni trakt.

ljubimca boli stomak petface

Cilj je održati dobre bakterije koje čuvaju primarni imuni sistem vašeg ljubimca. Kako to postići? Jednostavno – probiotikom za kućne ljubimce. Postavljate sada pitanje šta su probiotici za pse i mačke i zašto su im uopšte potrebni?

Probiotici su živi mikroorganizmi koji žive u različitim delovima tela vašeg psa ili mačke, uključujući sistem za varenje, usnu šupljinu, polni organ, nosnu šupljinu, organe za disanje i kožu. Termin probiotski bukvalno znači “za život”, od latinskog značenja reči pro- “za” i grčke reči bios što znači “život”. Probiotike onda možemo doslovno prevesti kao “za život potrebne dobre bakterije”. Održavanje dobre ravnoteže dobrih (protiv onih loših) bakterija od vitalnog je značaja za zdravlje vašeg kućnog ljubimca.

Dobra ravnoteža dobrih i loših bakterija koja se uspotavlja dejstvom probiotika pomaže u smanjenju svih upala u telu vašeg psa i mačke, i tako smanjuje njihovu podložnost hroničnim bolestima. Probiotici podržavaju varenje, kao i apsorpciju vitamina i minerala. Oni pomažu hranljivim organima vašeg psa i takođe sintetišu neke važne hormone kao što je serotonin, a neki sojevi su čak efikasni u popravci DNK.

Gde naći ove probiotike za kućne ljubimce, pitaćete? Mi imamo rešenje za vas. Vetbion je jedinstveni probiotik za pse i mačke koji u sebi sadrži kombinaciju probiotske kvasnice Saccharomyces boulardi, probiotske bakterije Bacillus subtilis, kao i cink, magnezijum i vitamin D3. Kako deluje svaki od ovih sastojaka Vetbion probiotika?

Saccharomyces boulardii ima 10 puta veću površinu od ostalih probiotskih bakterija čime vezuje za sebe patogene (bakterije, toksine i viruse), i ubrzava njihovo izbacivanje iz organizma. Otporan je na sve antibiotike, pa se jedini preporučuje uz korišćenje antibiotika.

Bacillus subtilis je poznat kao IMUNO stimulator. On jača imuni sistem pasa i mačaka i pomaže im u odbrani od patogena i opasnih stranih klica, kao i loših bakterija i virusa.

Cink smanjuje intenzitet dijareje kod psa i mačaka, poboljšava apsorpciju vode i elektrolita i sprečava mogućnost dehidratacije. Istovremeno pomaže regeneraciju epitela creva i obnavljanje njegove funkcije.

Magnezijum je jedan od najvažnijih minerala koji sprečava grčeve i smiruje rad creva, a vitamin D3 pomaže u komunikaciji između dobrih mikroorganizama i domaćina.

ljubimca boli stomak petface

Vetbion takođe snažno stimuliše i povećava količinu sekretornog imunoglobulina A (IgA), koji se vezuje za alergene, bakterije i viruse i ostale mikrobe i tako štiti vašeg ljubimca od napada štetnih organizama iz spoljašnje sredine. Vetbion u rekordnom roku zaustavlja dijareju, normalizuje rad creva, ublažava simptome i skraćuje trajanje stomačnih problema kod vaših kućnih ljubimaca.

Obezbedite svom ljubimcu Vetbion i omogućite mu potpunu zaštitu od bakterija i virusa, sprečite stomačne probleme i podignite imunitet, kako bi bio potpuno zdrav i uživao zajedno sa vama. Jer znamo da je deo porodice, i da je voljen.

Samo za Petface čitaoce 20% popusta!

Napravili smo tajni popust samo za naše čitaoce – poručite putem Vetbion sajta OVDE i pored imena i prezimena upišite petface (npr. Marko Marković petface), i na sve poručeno dobijate 20% popusta.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNEMILOSRDNO: Ostavili trudnu ženku u dvorištu i odselili se!
Sledeći tekstPAS KOJI VOLI AUTOBUSE: Nisu želeli da ga povedu na izlet, pa je sam odlučio da im se pridruži! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime