Naslovna VESTI MAČKE MAČKA U ČIZMAMA: Ovo je mačka koja putuje sa kontinenta na kontinent

MAČKA U ČIZMAMA: Ovo je mačka koja putuje sa kontinenta na kontinent

0
mačka koja putuje petface

mačka koja putuje sama po svetu – zvuči kao bajkovita priča, ali priča ove mačke zaista može poslužiti kao scenario za neki holivudski film. Ne…ništa nismo izmislili. I mi smo iznenađeni ovom nesvakidašnjom situacijom. Ova mačka je prevalila put od Australije, preko Londona pa sve do Severne Irske, a na koji način joj je to uspelo za sada je misterija.

mačka koja putuje petface

Cela priča je krenula da se odmotava pre nekoliko dana. Naime, u prostorije Cats Protection centra u irskom gradu County  Armaghu stigla je prijava koja se odnosila na mačku koja izgladnela luta ulicama ovog grada. Gillian McMullen, koordinatorka ove organizacije,  povodom ovog događaja, izjavila je sledeće:

Odgovorili smo na poziv jednog sugrađanina koji je bio zabrinut zbog zalutale mačke koja se šunjala oko njegovog dvorišta prethodnih nekoliko dana.

Gospođa McMullen je prokomentarisala i stanje mačke sledećim rečima:

Jadna mačka je skapavala od gladi, ali smo zaključili da se radi o vlasničkoj mački na osnovu ogrlice koju je nosila.

mačka koja putuje petface

Ozi, kako je „krštena“ ova mačka kada je došla u centar, iznenadio je volontere kada su  utvrdili da je rođen 1989. godine, pa je teško objasniti kako je uspeo da dosegne ovako duboku starost. Pa tako pored toga što je neuhranjena, ovoj mački su zbog starosti i vremena provedenog na ulici, bubrezi veoma oštećeni, a zbog toga se ona trenutno nalazi na infuziji.

Koliko god da podatak o starosti mačke bio za čuđenje, ono što je potom usledilo ostavilo je sve zaposlene bez teksta. Budući da je mačka imala čip, kada su ga očitali usledilo je… pa recimo stanje šoka.

Ova posebna mačka čipovana u Sidneju 2000. godine, pod imenom Tigar. A zatim je usledio još jedan šok kada je ustanovljeno da je ova mačka lutala i ulicama Londona 2004. godine. Tom prilikom nisu ustanovljeni podaci o vlasnicima.

Gruba računica kaže da je ova mačka koja voli da putuje prešla razdaljinu od preko 11.000. kilometara. Volonteri su pokrenuli kampanju na društvenim mrežama kako bi utvrdili kako je ova riđodlaka putnica uspela da prevali ovoliki put, a post ove kampanje je podeljen preko 18.000 puta.

mačka koja putuje petface2

Gospođa McMullen je povodom kampanje izjavila da se trenutno prati nekoliko tragova, koji imaju za cilj da rasvetle ovu krajnje neobičnu priču. A na to je i dodala:

-Kad bi samo mogao da nam kaže nešto o svom životu i kako je dospeo do ovde

I mi smo saglasni sa ovom gospođom i iskreno se nadamo se da će ceo slučaj biti rasvetljen.

 

 

 

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSREĆAN ROĐENDAN: Beogradski zoo vrt juče proslavio 79. rođendan!
Sledeći tekstPOLA MILIONA PREGLEDA: Prvi susret bebe i psa rastopiće vam srca! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime