Naslovna VESTI MAČKE SALI je mačka SIRENA – Inspirativno svedočenje mladića koji brine o mački...

SALI je mačka SIRENA – Inspirativno svedočenje mladića koji brine o mački PARAPLEGIČARKI

0
Mačka sirena

Život piše ružne ali i najlepše priče. Ovo je jedna od najlepših priča koju donosimo ove godine. Dokaz da ljudi mogu da učine čuda kada su u pitanju ljubimci i da ljubav uvek pronađe način da pobedi, čak i kada se čini da nema nade.

Mačka sirena

Janez Jeretič je macu Seli u svoj dom doveo pre oko osam godina. Pronašao ju je u parko tokom svoje redovne šetnje. Trenutak kada ju je ugledao je bio bolan – mislio je da je uginula. U trenutku kada je pomerila prednje šapice shvatio je da je živa i izbezumljeno ju je odneo kod veterinara.

Pročitajte i ovo: NAAAJVEĆE SRCE – OVA DEVOJČICA je spasla mače koga su se svi GADILI!

Pregled je ustanovio da je maca pogođena metkom i da je kao posledica ovog zverskog čina ostala paralizovana od vrata do kraja zadnjeg tela. Nije bilo načina da veterinari poprave ovo stanje. Janez nije oklevao, odlučio je da macu zadrži. Priča da je prvih mesec dana zajedničkog život bilo najteže. Seli je morala da nauči da se kreće bez zadnjih nogu, a on da se brine o ljubimcu koji ima posebne potrebe. Strpljenje i ljubav su pobedili i ubrzo su naučili da dele zajednički prostor i da brinu jedno o drugom.

Mačka sirena

Janez je pokrenuo i jedinstven Instagram nalog @SalliMermaidCat. Njegova namera je da pokrene i inspiriše mnoge vlasnike i ljude koji žele kućne ljubimce da usvoje upravo životinje koje imaju posebne potrebe i koje su po pravilu odbačene i napuštene. „Odlučio sam da je stavim u rep sirene jer mi je uvek bila kao mala sirena“, kaže Jeretič. “Nije mogla da pomeri zadnje noge, ali izgleda tako graciozno i lepo.”

Pročitajte i ovo: ŽIVI KAO MARTA! – Novi moto za optimizam.

Mačka sirena

Jeretič želi da pokaže da je imati kućnog ljubima sa posebnim potrebama veoma magična i pozitivna stvar. Prosvetljujuće je voditi računa o nekom drugom osim o samom sebi. Veza koja postoji između mace Seli i Janeza je jedinstvena kao što je svaka veza izmežu ljubimca i čoveka koji brine o njoj i voli je.

Mačka sirena

Pozivamo sve da se upuste u jedinstven doživlja. Udomite ljubimca koji ima posebne potrebe, imajte strpljenja i polako zajednički učite da živite u novim okolnostima. Iskusićete najveću ljubav i najlepša osećanja, a to je neprocenjivo u svakom životu.

Izvor:  dailypaws.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstŽIVI KAO MARTA! – Novi moto za optimizam.
Sledeći tekstBRKA živi NOVI ŽIVOT! Potrebna pomoć kako bi mu bilo lakše i udobnije

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime