Naslovna VESTI PSI BRKA živi NOVI ŽIVOT! Potrebna pomoć kako bi mu bilo lakše i...

BRKA živi NOVI ŽIVOT! Potrebna pomoć kako bi mu bilo lakše i udobnije

0
Pas Brka živi novi život

Brkina priča, priča jednog od mnogobrojnih napuštenih i odbačenih pasa, je beskrajno tužna ali jedna od retkih koja se nastavlja u sreći. Kada je letos pronađen na ulici Sonte šanse da će preživeti bile su male. Zahvaljujući Marijani Štulić, Brka danas živi novi život.

Pas Brka živi novi život

Njegovu nesreću su neki ljudi pokušali da zloupotrebe. Tražili su novac za njegovo lečenje i smeštaj a onda nestali i ostavili ga da pati. Marijana ga je uzela i pružila mu ono što je bilo najvažnije. Ljubav i lečenje i naravno – pravi dom. Brka je pronađen dehidriran, pregladneo, sa velikim i dubokim ranama na nogama, nepokretan.

Pročitajte i ovo: ŽIVI KAO MARTA! – Novi moto za optimizam.

Lečenje je bilo dugotrajno ali ono što mu je najviše pomoglo bila je ljubav i pažnja koju je dobijao od Marijane. Povratio se, počeo da jede i da ponovo veruje ljudima. Marijana ga je i zvanično usvojila.

Pas Brka živi novi život

Ipak, posledice života na ulici su ostle trajne. Brka ne može da koristi zadnji deo tela. Ali, neko je čuo Marijanine molbe. Zhvaljujući ljudima dobrog srca koji ne žele da se javno hvale svojim dobročinstvom Brka je dobio i invalidska kolica. Sada može da se kreće i druži sa još jednom udomljenom kujicom Lenom i pet mačaka o kojima se Marijana brine.

Pas Brka živi novi život

Pročitajte i ovo: SALI je mačka SIRENA – Inspirativno svedočenje mladića koji brine o mački PARAPLEGIČARKI

Reklo bi se da je sada sve u redu. Međutim, briga o psu sa ovako teškim invalidditetom nije ni malo jednostavna. Marijana mora svakodnevno da Brki rukama prazni bešiku. Pored toga, mora da mu štiti zadnje nogice koje se i pored kolica vuku po zemlji i betonu. To čini tako što više puta dnevno nogice zavija zavojem, lepi ih flaster trakom a potom preko toga navlači čarapice. To je najbolji način da se ne stvaraju dodatne rane.

Pas Brka živi novi život

Pomoć o kojoj govorimo i koja je potrebna Marijani nije novčana. Njoj je potrebna hrana za ovih 7 dobrih duša o kojima se brine. Potrebni su joj zavoji, flaster trake i čarapice. Ne traži mnogo. To malo što joj možemo poslati je nešto što će pomoći da Brka, Lena, Simba, Mima, Milivoje, Mara i Martin žive novi život kakav su zaslužili.

Izvor:  Facebook Marijana Štulić NJUSKICE GRADA SOMBORA

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSALI je mačka SIRENA – Inspirativno svedočenje mladića koji brine o mački PARAPLEGIČARKI
Sledeći tekstODANOST I POSVEĆENOST za DIVLJENJE! Posle dve godine, uspela da udomi psa.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime