Naslovna VESTI ZLOČIN NA MALOM PETROVOM SALAŠU: Ubijeni ljubimci apatinske dece! (VIDEO)

ZLOČIN NA MALOM PETROVOM SALAŠU: Ubijeni ljubimci apatinske dece! (VIDEO)

0
malom petrovom salasu petface

Juče, nešto posle 13 časova, javnost na društvenim mrežama je uzdrmala vest o ubijanju životinja na Malom Pertrovom Salašu. Uz post su pokazane i fotografije ubijenih životinja, koje svedoče o onome što im se dogodilo. 

Tekst posta vam prenosimo u celosti zbog toga što on sve govori o tome šta se zbilo na Malom Petrovom Salašu:

Kada je jutros, kao i svakog dana, otišao na svoj salaš, Petar Rašeta je zatekao jeziv prizor. U ograđenom dvorištu ležali su, mrtvi poni Zlatko i magarac Julije, ljubimci brojne dece, redovnih i najčešćih posetilaca Malog Petrovog Salaša, koji se nalazi u blizini Banje Junaković.

PROČITAJTE I:

OVO SE NE VIĐA ČESTO: Pas BRANI STOMAK svoje trudne vlasnice! (VIDEO)

DOK ČEKA EUTANAZIJU: Slika tužnog psa koji čeka uspavljivanje, OBIŠLA SVET! (VIDEO)

PORUKA PSA NA SAMRTI: “Kad umrem, pronađi nevoljenog psa i podari mu moje mesto! (VIDEO)

-Noćas se desio stravičan događaj klasične „egzekucije“ nad nevinim životinjama. Neka osoba, ne znam kako da je nazovem, je smogla snage da u noćnim uslovima i nepozvana dođe uz ogradu salaša, pozove životinje uz ogradu, a možda su one, po običaju, i same došle i nemilosrdno ih, verovatno iz blizine, ubije. Konj poni Zlatko je ubijen sa jednim metkom, a magarac Julije sa najmanje dva. Zar je ovo moguće? Da li može ovo da se dešava danas, ogorčeno se pita Rašeta, vlasnik ovog jedinstvenog salaša.

Mali Petrov Salaš je, inače, mesto na kome sva deca iz Apatina i okoline dolaze na upoznavanje sa svim domaćim životinjama i njihovim načinom života na jednom klasičnom vojvođanskom salašu. Postao je poznat po tome što su životinje deo enterijera u koji deca stupaju i nisu u nekim kavezima, kao klasični zoološki vrtovi. Iz tog razloga se uspostavila posebna veza između pojedinih životinja i dece, „najposebnija“ upravo sa ponijem Zlatkom i magarcem Julijem, koji je dobio ime po julu – mesecu u kom je rođen.

Petar Rašeta je ogorčen i ne može ni da nasluti ko je i zašto mogao da počini ovo svirepo delo. Misli da nema neprijatelje. Za sebe kaže da ima oštar, ali pravičan jezik i moli sve one koje je možda uvredio „takvim“ jezikom da ne diraju životinje, jer one nisu krive za to.

On je ugostio mnogo dece, brojne goste, koji dolaze u banju, a Knjiga utisaka potvrđuje da nije čovek koji nekome želi zlo. Prirodu voli i zato je rešio da deo svoga života provede u prirodi, stvarajući uslove da dočeka decu i ukaže im na značaj zajedničkog života sa prirodom.

malom petrovom salasu petface

-Da li je to smetalo toj nemilosrdnoj osobi? Ako jeste, neka joj je Bog u pomoći. Šta reći deci koja ubuduće budu dolazila na salaš? Da postoji neki čika koji voli da ubija nedužne životinje? Kakva bi to poruka deci bila, pita se Petar Rašeta i naglašava da su životinje, ni krive ni dužne, žrtve osobe koju treba pronaći i pomoći joj, jer očigledno nije sposobna da se sama suoči sa stvarnošću.

Dodaje još da njegov mozak nije toliko jak da može da da odogovor na to koja bi osoba ovo mogla da učini, ali i da je činjenica da se ovakva osoba nalazi među nama.

-Da li možemo biti sigurni da ova osoba, ne daj Bože, može učiniti i gore stvari? Ljudi, komšije, prijatelji, pomozite da budemo sigurni. Pomozite i ovoj osobi da reši svoje probleme.Pomozite, apeluje vlasnik Malog Petrovog salaša.

Odbijamo da poverujemo da se ovo dešava… ali dešava se 🙁

petface viber

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstOVAJ PAS JE HEROJ: Spasao je vlasnicu od ZLOSTAVLJANJA NJENOG DEČKA, a njemu je polomio rebra! (VIDEO)
Sledeći tekstUPUCANI PSI U KRALJEVU: Zlostavljani i upucani psi pronađeni u veoma teškom stanju! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime