Naslovna VESTI PSI NOVI DOKAZI: Mame psi ne zaboravljaju svoje štence ni kad ih napuste!

NOVI DOKAZI: Mame psi ne zaboravljaju svoje štence ni kad ih napuste!

3
Mame psi petface

Mame psi: Mama ko mama! Baš za svaku mamu dete je najveće blago. Kažemo, baš za svaku, a zapravo mislimo i na ljudske i na životinjske mame 🙂

Naime, pre nekoliko godina jedna devojka je udomila kuju po imenu Riley, koja je u tom trenutku imala tri „bebe“. Nakon nekog vremena nije mogla da prestane da razmišlja o tome da li se njena mama pas oseća tužno i potišteno što je odvojena od svoje dece. Pisala je jednom svetskom portalu, a stručnjaci su joj objasnili,…

Mame psi petface

Naime, da – Mame psi se mogu setiti svoje bebe dugo godina nakon što postanu razdvojeni! Međutim, to zavisi od dosta faktora, pre svega od „psa do psa“.

Pročitajte još:
JEDNA JE MAMA: Susret mame i „ćerke“, tri meseca nakon što je kao štene udomljena!

2013. godine objavljeni su rezultati istraživanja koje je pokazalo da psi imaju dugoročno pamćenje, tako da ima smisla da majka nakon ponovnog susreta prepozna svoje „dete“.

Jedan od faktora od kog može zavisiti ovo prepoznavanje je na primer, koliko dugo su Mame psi bile odvojene od svojih štenaca. Takođe, jako je bitno i koliko dugo su bili zajedno pre nego što ih je neko razdvojio!

Mame psi petface

Tako na primer, stručnjaci kažu da ako je štene prerano odvojeno od majke sa kojom nije uspostavio nikakav odnos, teško da će jedno drugo prepoznati u kasnijim fazama života.

Pročitajte još:
VIDEO: Mama pas povukla zubima malenog psića i sprečila najgori scenario!

Mame psi petface

Oni smatraju da će psi koji se sretnu nakon dugo vremena, prilikom ponovnog susreta reagovati slično kao kad se sretnu dvoje ljudi koji su godinama živeli odvojeno. Prvo će biti malo rezervisani, ali kada shvate da su nekad bili povezani biće otvoreniji i prijateljski raspoloženi. Sa druge pak strane neki se uopšte neće prepoznati, jer je prošlo previše godina, a i povezanost u prošlosti nije bila baš snažna.

Slična situacija je i sa psima.

Da li ste imali sličnih iskustava?

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekst14 neobičnih prijateljstava u životinjskom svetu koja su obeležila ovu godinu
Sledeći tekstVERNOST KAO TAKVA: Pas trčao 16 km za vozilom u kome je bio njegov preminuli vlasnik! (VIDEO)

3 KOMENTARA

  1. Imam zenku rotvajlera, iz legla sam je uzeo kada je imala tri meseca. Dva puta sam je vodio do njene majke. Prvi put je bilo dok je imala 5 meseci, i sve je bilo ok. Drugi put sa oko godinu dana, tada se njena majka toliko uznemirila da je ona izasla iz dvorista, unutra je pustila ćerkicu, ali zato ona nije htela nikako da udje unutra. Iskreno, to je za mene bilo toliko potresno, ona je bila toliko ljuta i kao da je plakala.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime