Naslovna VESTI PSI PREPUŠTENA SEBI: Ova kujica se hranila SMEĆEM da bi imala mleka za...

PREPUŠTENA SEBI: Ova kujica se hranila SMEĆEM da bi imala mleka za svoje štence

0
Napuštena kujica sa štencima

U prirodi nema snažnijeg instinkta od majčinskog, pa nas zato i ne čudi ponašanje mame kuce iz ove priče. Međutim, nikada neće prestati da nas čudi i rastužuje ljudska okrutnost. Uopšte nije redak slučaj da vlasnici pasa izbacuju svoje kuje napolje ako ostanu skotne. Kako neko ima srca da napusti svog ljubimca kada mu je najpotrebniji, pa čak i ako to nije ono što ste planirali i zahtevaće prilagođavanje s vaše strane? Nažalost, kada pričamo o bezuslovnoj ljubavi, izgleda da ona ide samo iz jednog pravca.

Napuštena kujica sa štencima

Ženkica iz ove priče donela je štence na svet usred polja i pokušavala je na razne načine da se dovije i nađe hranu, kako bi mogla da stvara dovoljno mleka za svoje bebice. To uopšte nije bio lak zadatak, ali je srećom, jedna žena iz organizacije DAR Animal Rescue saznala za slučaj ove mame i krenula da joj pomogne.

Pročitajte i ovo: UTEHA – Veterinrska tehničarka se ne odvaja od psa na hemoterapiji!

Napuštena kujica sa štencima

Međutim, pre nego što je spasilačka ekipa stigla do polja, kujica je već sakrila štence ispod ogromnog rezervoara s vodom. Žena koja je pozvala pomoć ispričala je da je ova hrabra mama lutala po selu i molila za hranu, a ako je niko ne bi nahranio, tražila je po smeću šta bi mogla da pojede. Znala je da mora da jede da bi mogla da stvara dovoljno mleka kako bi prehranila svoje štence.

Napuštena kujica sa štencima

Ermioni, predstavnica organizacije DAR Rescue, rekla je da su uspeli da namame štence da izađu ispod rezervoara tako što su im nudili hranu – bili su gladni pa to i nije bilo mnogo teško. Iako im se nije mnogo dopala ideja da ih neko odnese odatle, nisu imali mnogo izbora. Onda se pojavila i mama kuca, i odmah skočila u odbranu svojih beba. Pratila je Ermioni do vozila u koje su štenci smešteni, ali kujica nije htela odmah da sarađuje. Bila je uplašena, što se videlo po njenom pogledu, držanju i repu podvijenom između zadnjih nogu.

Napuštena kujica sa štencima

Pročitajte i ovo: VLASNICI NE HAJU ZA NJEGA – Vučko živeo 6 godina u kavezu!

Međutim, uskoro je spasilačka ekipa uspela da pridobije i njeno poverenje, kada je shvatila da su tu da joj pomognu i zaštite njene bebe. I ona je ušla u kavez i uskoro su spasioci zajedno sa kucama bili na putu ka azilu gde će mala porodica privremeno biti smeštena dok ne nađe dom u kom će živeti zauvek.

Napuštena kujica sa štencima

U svom novom, privremenom domu dobili su najzad čistu vodu i pristojnu hranu, a uskoro i veterinarsku pomoć i negu. Prvi pregled pokazao je da su i mama i bebe odličnog zdravlja, što su spasioci i pretpostavljali, jer je kujica delovala negovano, što je ukazivalo na to da ju je neko nedavno izbacio, verovatno zbog trudnoće.

Napuštena kujica sa štencima

Od ulice i hrane iz kontejnera do kućice i mekog kreveta – zaista je bilo ohrabrujuće videti kako su ovi mali životi najzad srećni i spremni da isto tako srećnim učine nekog ljubitelja životinja koji će im pružiti ljubav i dom.

Izvor: Animal Rescue Site

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstUTEHA – Veterinrska tehničarka se ne odvaja od psa na hemoterapiji!
Sledeći tekstSKANDALOZNO: Hteo da eutanazira ljubimca jer je mislio da je pas HOMOSEKSUALAC!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime