Naslovna VESTI PSI OD ŽRTVE DO SPASIOCA: Spašeni pas je maskota jedne vatrogasne stanice!

OD ŽRTVE DO SPASIOCA: Spašeni pas je maskota jedne vatrogasne stanice!

0
maskota petface

maskota: Džejk je spašen iz jedne zgrade u plamenu, kada je imao samo 3 nedelje. Od tada se ovaj maleni pit bul potpuno oporavio od opekotina i započeo je novi život zajedno sa ljubima koji su ga spasili – vatrogascima.

Pročitajte još: BEOGRAD: Mačak Marko, maskota prodavnice obuće, MORA u siguran dom! POMOZIMO MU!

Džejk je rođen pod srećnom zvezdom. Prošle godine u maju, kada je požar zahvatio zgradu u kojoj se on nalazio zaglavljen, vatrogasci su uprkos zabačenom položaju, uspeli da ga lociraju i da ga izvedu iz zgrade u plamenu. Njegov spasilac Vilijam Linldler, odmah ga je odveo kod veterinara. Medicinsko osoblje je istog momenta počelo sa lečenjem opekotina drugog i trećeg stepena, koje je on zadobio u požaru. Koliko je Džejkovo stanje bilo ozbiljno svedoči i činjenica da je vatrom bilo zahvaćeno 75 % njegovog tela, uključujući i jastučiće na šapama.

maskota petface

Kao da već nije dovoljno propatio, Džejka je dva dana nakon prijema u bolnicu, napustila njegova porodica. Tada se dogodilo nešto divno. Vatrogasac koji ga je izbavio iz požara, spasao ga je i drugi put. Da, da…ovaj plemeniti čovek rešio je da udomi malenog sirotana. Od tada su njih dvojica nerazdvojni, a ovaj pas je maskota vatrogasne stanice u Hanahanu u Južnoj Karolini.

Pročitajte još: KRALJEVO: Napuštena maca postala maskota kafića! Gosti kumuju!

S obzirom da se ovaj mali pas ne odvaja od svog spasioca Vilijema, ovaj je odlučio da mu napravi i krevetić u stanici:

S obzirom da 24 sata radimo, pa 48 sati odmaramo, on puno vremena provodi van kuće, pa je zato zaslužio da ima i svoj krevet. To ga ipak ne sprečava da koristi moj ležaj.

maskota petface

Gospodin Lendler kaže da se njegov pas veoma dobro snašao u ulozi maskote, kao i da mu ona veoma prija:

On ide sa nama kamionom svuda po školama ovog okruga gde držimo predavanja o požarima i njihovoj prevenciji. On takođe ima i dužnosti na našim brojnim događajima.

Prethodna godina je bila veoma stresna za njega:

Posle svega što je prošao, on se sada skoro potpuno oporavio. Ostaće naravno nekolilko sitnih ožiljaka, ali to nije strašno s obzirom na to kako je bilo. On je zaista jedinstven karakter. Pored vremena koje provodi sa mnom, on najviše uživa u društvu svoje sestre, rotvajlerke po imenu Bela.

Pročitajte još: Upoznajte Radameneza: Mačka koji je jedva preživeo, danas leči druge životinje! (FOTO)

Džejku se uskoro približava proslava prvog rođendana, a mu me pre svega želimo puuuuuno zdravlja i nasmejanih trenutaka i da još dugo, duuuuugo bude maskota vatrogasne stanice.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstVIDEO: Aleksandar vezao psa za automobil, naterao ga da ga vuče i sve to objavio na Facebook-u!
Sledeći tekstBRAVO: Dođite na žurku u KC Grad, a umesto ulaznice, ponesite kesicu hrane za pse!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime