Naslovna VESTI PONOVO MASOVNO TROVANJE ŽIVOTINJA: 16 leševa pronađeno u blizini Bačke Topole (VIDEO)

PONOVO MASOVNO TROVANJE ŽIVOTINJA: 16 leševa pronađeno u blizini Bačke Topole (VIDEO)

0
PONOVO MASOVNO TROVANJE ŽIVOTINJA petface

U blizini Bačke Topole došlo je do masovno uginuća divljih životinja utvrdili su predstavnici Pokrajinskog zavoda za zaštitu životinja. Oni su saopštili da je u Parku prirode „Bačkotopolske dolne“ prijavljeno masovno uginuće divljih životinja. Nažalost, opet se radi o trovanju zaštićenih vrsta životinja.

PROČITAJTE I:

Pitanje koje muči sve vlasnike: DA LI MAČKA TREBA DA PIJE MLEKO?

DA LI SU OVO ŠTENCI ILI NE: Pronašao kutiju sa napuštenim štencima – ili zapravo ne!?

TAJNA VREMENSKE KAPSULE: Čovek otvorio 120 godina staru vremensku kapsulu i u njoj našao ovo! (VIDEO)

Do uginuća je došlo u priobalnom delu bačkotopolskog jezera, a ko je otrovao ove životinje za sada se još uvek ne zna. Na tom mestu pronađeno je 16 leševa divljih životinja od toga jedna lisica, šest ptica močvarica, četiri gavrana, dve sive vrane, dva jastreba mišara i jedan gačac. Pored ovoga u saopštenju je navedeno da je na još 17 lokacija nađeno mnoštvo razbacanih mamaka u vidu komada pilećeg mesa i kobasica premazanih supstancom ružičaste boje.

PONOVO MASOVNO TROVANJE ŽIVOTINJA petface

Trenutno se pretpostavlja da se radi o veoma opasnom otrovu karbofuranu i očekuju se rezultati toksikoloških analiza. Preparati koji sadrže zabranjenu materiju karbofuran i dalje su lako dostupni na ilegalnom tržištu, upozoravaju stručnjaci.

Masovno uginuće divljih životinja utvrdili su predstavnici Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, Pokrajinske inspekcije zaštitite životne sredine, policijske forenzike, Opštinske inspekcije zaštite životne sredine i Udruženje građana ARКA. Ukupna šteta koja je u prirodi načinjena procenjuje se na 1,45 miliona dinara!
Leševi životinja će biti poslati na toksikološku analizu u Naučni institut za veterinarstvo Novi Sad. Bez obzira što je vanredno stanje, pravila važe kao i do sad.

Pitanje je samo da li će kao i u većini slučajeva masovnih trovanja životinja sve ostati na priči i podnetim prijavama ili će najzad doći i do identifikovanja i kažnjavanja krivaca. Nadamo se da obrazloženje za nerad i nehajan odnos odgovornih prema ovakvim postupcima neće biti: „Kriva je pandemija Covid-19.“

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstZAŠTO PSI VOLE DA JEDU MAČJI IZMET?(VIDEO)
Sledeći tekstKOSTOLAC: Komunalci bez naloga obili ženi garažu sa namerom da joj uzmu pse!(VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime