Naslovna VESTI PSI Novembar je mesec udomljavanja starijih pasa: Zašto udomiti starijeg psa?

Novembar je mesec udomljavanja starijih pasa: Zašto udomiti starijeg psa?

1
mesec udomljavanja starijih pasa petface

Novembar je mesec udomljavanja starijih pasa, a najčešće pitanje koje se postavlja je zašto udomiti starijeg psa, a ne štene? Prva pomisao na udomljavanje je malo preslatko štene koje plašljivo čeka u lokalnom azilu, a malo je onih koji razmatraju mogućnost da uopšte udome starijeg psa!

I baš danas, na mesec udomljavanja starijih pasa, dajemo vam nekoliko razloga zašto udomiti starijeg psa.

mesec udomljavanja starijih pasa petface

Prvo i osnovno jeste: Vi ste verovatno njihova poslenja šansa. Oni sede u Prihvatilištima, a šansa da ih neko udomi izuzetno je mala.

Pročitajte još:
Oni su najstariji ljubavni pseći par: Ljubavna priča o Marinku i Marini iz Subotice!

Mnogi se brinu da udomljavanje starijeg psa znači i da će pas pre uginuti. Niko ne voli gubitke, tako da je ovaj razlog razumljiv. Međutim, treba imati na umu i da je život nepredvidljiv – i mladi psi mogu teško da obole ili nastradaju. Stariji psi, ako im se pruže svi uslovi, neretko iznenade i žive mnogo duže nego što ste predvideli. Uostalom, važan je kvalitet, a ne kvantitet vremena provedenog zajedno.

Tu je i briga o tome da će zdravstveni problemi starijih pasa više koštati. Razmislite još jednom, nabavka štenca koji treba primiti prve vakcine, kojeg treba sterilisati i kastrirati, takođe košta.

mesec udomljavanja starijih pasa petface

Stariji psi su uglavnom naučeni na dom, a „ludačke akcije“ im neće biti potrebne. Od aktivnosti im treba samo duža šetnja, dok će ostatak vremena provoditi izležavajući se na kauču.

Pročitajte još:
DANAS JE DAN STARIH: Ne odustajte od svojih starih ljubimaca! I oni vole!

Stariji psi vam mogu dati još puno ljubavi i biće vam privrženi, jer oni znaju šta znači biti beskućnik pa je njihova ljubav i privrženost time još veća.

I zato, iskoristite novembarski mesec udomljavanja starijih pasa i možda i poslednje dane nekom četvoronožnom deki, učinite našarenijim i najlepšim!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKažite nam KOJA ŽIVOTINJA VAM JE OMILJENA, a mi ćemo vam reći KAKVA STE OSOBA!
Sledeći tekstSMEJAĆETE SE SA NJIM: Dečak upoznaje dva nemirna šteneta i ne prestaje da se smeje! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime