Naslovna VESTI PSI Oni su najstariji ljubavni pseći par: Ljubavna priča o Marinku i Marini...

Oni su najstariji ljubavni pseći par: Ljubavna priča o Marinku i Marini iz Subotice!

6
najstariji ljubavni pseći par petface

– Marinko i Marina su su najstariji ljubavni pseći par. U azil su donešeni 2003. godine, kada su imali dve godine. Stigli su jer vlasnici nisu više mogli da brinu o njima, ovako nam priču o najstarijem ljubavnom psećem paru započinju volonteri azila Alex.

Kao najstariji ljubavni pseći par žive u azilu Alex punih 12 godina. To su, kako nam kažu, bakica i dekica.

najstariji ljubavni pseći par petface

– Ceo život su jedno uz drugo, a Marina je izrazito emotivno vezana za Marinka. Vakcinisani su, čipovani i kastrirani tj. sterilisani. I dalje se nadamo da ćemo ih udomiti iako su kod nas toliko dugo. Najbolje bi bilo kada bi ih neko naravno udomio zajedno, kažu nam iz Alex-a.

Pročitajte još:
SUBOTICA: Spašen ulični pas koji je pogođen sa tri hica iz puške!

Marinko i Marina su, može se reći, idealni ljubimci. Slažu se sa drugim psima, dok sa macama ipak ne nalaze zajednički jezik 🙂

najstariji ljubavni pseći par petface

– Marinko se izuzetno boji grmljavine i petardi, pa u tim momentima zna da pokuša da iskoči iz boksa. Mi ga naravno za vreme nevremena ili dočeka Nove godine puštamo unutra, kako se ne bi povredio pokušavajući da iskoči van, kažu ovi humani Subotičani.

Iako je situacija u njihovom azilu jako jako loša, donacije slabo stižu, finansijska pomoć im je uvek potrebna, veru u bolje sutra im vraćaju ljudi nalik Nancy iz Belgije.

Pročitajte još:
Uginuo Limeni: najstariji stanovnik azila za pse u Srbiji! (VIDEO)

najstariji ljubavni pseći par petface
Nancy!

– Nancy iz Belgije je naš veoma dobar prijatelj, donela nam je puno poklona, ljubavi, zagrljaja za pse. Među poklonima se našla i specijalno namenjena hrana za naš najstariji ljubavni pseći par, kao i topli kaputići za zimu! Jako smo srećni zbog njih, jer oni su sada na MEDENOM MESECU, kroz smeh nam pričaju!

Iz ovog subotičkog azila nam poručuju da su u jednu ruku presrećni zbog Marinka i Marine, alisa druge strane pretužni, jer kako kažu, ne znaju kako dalje. U pitanju je, doslovno, opstanak azila. A to bi značilo samo jedno – kraj i za njihove stanovnike.

najstariji ljubavni pseći par petface

Dakle, ukoliko možete, želite i u mogućnosti ste, posetite stranicu Drustvo za zastitu zivotinja ALEX i informišite se kako možete da im pomognete. Hajde da i ostalim stanovnicima omogućimo „medeni mesec“ 🙂

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstUŽAS: Prve žrtve bodljikave žice na granici sa Mađarskom su – ŽIVOTINJE! (FOTO)
Sledeći tekstFOTOGRAFIJA PUNA EMOCIJA: Pas pruža šapu svom spasitelju! (FOTO)

6 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime