Naslovna VESTI PSI Sećate se BESKUĆNIKA koji je pronašao psa? Mirjana ga je posetila a...

Sećate se BESKUĆNIKA koji je pronašao psa? Mirjana ga je posetila a ovo je EPILOG!

1
Mirjana petface

Verovatno je većina naših redovnih čitalaca pročitala tekst objavljen na našem sajtu o divnom, humanom čoveku, beskućniku koji je pronašao psa i krenuo u potragu za njegovim vlasnikom!

OGLAS KOJI JE SVE RASPLAKAO: Beskućnik iz Beograda pronašao psa i u potrazi je za VLASNIKOM!

Javila se našoj redakciji, jer je želela da CEO SVET čuje o kakvom čoveku je reč!

– Spletom nesrećnih okolnosti moja potraga za Čupom i dalje traje. Videvši rukom pisan oglas za pronađenog većeg, žuto – belog psa, ne obazirući se na sugestiju o mogućem ptičaru i naravno dirnuta željom ovog čoveka da pomogne,s tupila u kontakt sa Draganom. To je čovek beskućnik, iz oglasa, rekla nam je Mirjana.

Mirjana petface

Odmah je nastavila svoju priču, punu emocija, koje us i nas sledile!

– Čovek mi je odmah rekao da je pas sigurno vlasnički i objasnio da on nema uslova da ga dugo zadrži, jer živi u napuštenoj vikendici bez struje i vode i svako jutro i popodne vreme provodi van kuće skupljajući staro gvožđe kako bi mogao da preživi. Sve ovo je meni zaparalo uši, a on je uglavnom pričao o psu i tome kako je umiljat i kako mu je teško, jer je siguran da neko dete negde plače za njim. Ja sam u sebi plakala zbog čoveka koji je izbeglica sa Kosova i koga je država deset godina seljakala po kolektivnim smeštajima da bi na kraju završio u pomenutim “uslovima”, dodala je Mirjana.

Dragan je psa sklonio sa puta ka delu Ibarske magistrale ka Petlovom brdu još 13.07. i pošto nema Internet oglas koji su mnogi videli napisao je rukom, jer mu je bilo žao da pas pati na lancu i sam, većinu dana dok on nije tu.

– Postidela sam se u ime svih, u ime lakih obećanja, praznih reči i silnih izgovora kojima smo svakodnevno okruženi. Ako hoćeš, nađeš način, sve ostalo su izgovori i Dragan je to svojim primerom objasnio do srži. Ovaj čovek nije hteo da prihvati novac za veterinara koji bi izašao na teren da očita čip, ovaj čovek sa svojim bratom hrani dva psa i vakcinisao je oba, ovog čoveka sam morala bukvalno da molim da prihvati hranu koju sam donela za pse. On je danas organizovao prevoz i otišli smo do veterinara. Ponovo me je postideo svojom dobrotom, kaže Mirjana.

Mirjana petface

Nažalost epilog kakvom smo se nadali da će doći – nije se desio! Retriver koga je spasio je čipovan, ali ga vlasnici NE ŽELE VIŠE.

BEOGRAD: Mirjana je Čupu spasila sa ulice, a sada traje potraga za njim!

– Pas je juče nekoliko puta kidao lanac i ja nisam mogla, a da ne pomognem ovakvom čoveku. Pas je kod mene na sigurnom, ne mora biti vezan i nadam se da će brzo dobiti dom kakav zaslužuje. Sve ljude ovom prilikom molim da pomognu da pokažemo da se dobro dobrim vraća, da uvidimo veličinu moralnu, humanu, u ovoj meri nesebičnu i potrudimo se da Dragan dobije šansu da živi kako mu dolikuje. Po zanimanju je zidar, a kao što je pomenuto sakuplja staro gvožđe. Ne prihvata novac, već mu je samo potrebna šansa da svojim radom i trudom poboljša sadašnji način života. Apelujem na sve ljude koji su u prilici da mu ponude posao ili da njegovu priču usmere na nekoga ko bi to mogao stupe sa njim u kontakt i uvere se i sami o kakvom čoveku je reč. Bilo bi od pomoći i da ga za početak kontaktiraju ljudi koji imaju bilo kakvo staro gvožđe koje im nije potrebno, dok se ne pojavi poslovna ponuda koju on zaslužuje, a kojoj se ja nadam, jer želim da verujem u dobro u ljudima i kosmičku ravnotežu. Dragan nam je pokazao šta je iskonska humanost, pokažimo i mi da smo razumeli poruku. Videli ste, nije teško, kaže Mirjana!

Mirjana beskućnik petface

Ovakav gest zaslužuje aktera, on ne sme ostati anonimus dok je dobra na ovom svetu, pa makar i u tragovima.

Mirjana je psa zbrinula, on je sada u pansionu, pa kada sredi pasoš, vakcine i kastraciju – divan pas će tražiti dom! 

– Nažalost ne mogu da ga zadržim, ali ću mu pomoći za sve ostalo – da nađe svoje ljude koji će raditi sa njim i brinuti o njemu. On je zaista divan pas, a čika Dragan je veličina, rekla je Mirjana za kraj!

PODELITE PRIČU – TREBA NAM DVOSTRUKA POMOĆ! 😉

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstVIDEO: Ovaj čovek svakoga dana vozi do mesta gde se okupljaju životinje i DONOSI SVEŽU VODU!
Sledeći tekstKAKO SIGURNO DA OČISTITE MAČIĆE OD BUVA

1 KOMENTAR

  1. Dragan je stvarno primer kakv bi covek trebao da bude, a sto se vlasnici ne prijave za nesavesno ponasanje, sad bar imamo zakon koji to omogucava?
    I jos se proprati medijski, za primee svim ostalim “pametnim vlasnicima” koji samo odluce sa ipak nece psa?

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime