Naslovna VESTI PSI SPREMITE MARAMICE, TREBAĆE VAM: Pismo Beograđanina Belli, koja je otišla – ovo...

SPREMITE MARAMICE, TREBAĆE VAM: Pismo Beograđanina Belli, koja je otišla – ovo mnogo boli!

0
Mnogo boli petface

– Mnogo boli, ali svaki sekund tog bola nije ništa u poređenju sa svim onim sekundama sreće koje vam pas donese. To sada mogu da tvrdim. A pre osam godina nisam ni mogao da zamislim psa u stanu. Onda sam pričuvao psa svoje prijateljice i shvatio da grešim, početak je pisma koje nas je danas „razdrmalo“, probudilo naše najdublje emocije,.. I vas će… Prenosimo ga u celosti,..

Mnogo boli petface

Sećam se. Nedelja jutro, Kalenić pijaca i moja mama bira jedno kučence iz kutije. Tako slatko, crno, s belom tufnom. Može u šaku da stane i pod kožu da se uvuče. Ona je dobila ime Bella, a mi gomilu pitanja, nekada i podsmeha upakovanih u rečenicu: “A zašto bela, kada je crna?”. I nije bio problem da objasnim baš svaki put. Na italijanskom to znači lepa, što je potpuno bilo opravdano njenom lepotom koja je za mene uvek ostala nesvakidašnja.

SPREMITE MARAMICE: Najdirljivije pismo psa posvećeno vlasniku!

Ruku na srce, na početku nije baš sve išlo glatko. Ona je imala samo par nedelja, noću se budila, grejali smo mleko, učili je šta sme, a šta ne sme… Ali, bio je dovoljan samo jedan njen pogled da vam sve postane tako lako. Njenim krupnim očima niko nije mogao da kaže ne.

Mnogo boli petface

Bella je rasla, čitava porodica je brinula o njoj, a ja sam bio najponosniji. Bio sam ponosan na to kako izgleda, kako se ponaša… Svaki njen ispad mimo pravila objašnjavao sam njenom ličnošću i buntovničkim stavom uz prizvuk ponosa u glasu.

Išla je svuda sa nama, bila je deo porodice. U tom periodu, završio sam na par nedelja u bolnici, a posle sam slušao kako je ona dane provodila na mojim patikama…

Petra iz Zaječara ima samo 12 godina, a napisala je pismo psu, koje će vas raspametiti!

Postala je sve. Savršeni slušalac, mamin pratilac za odlazak na pijacu, najbolje društvo za krug oko Ade, razlog za odlazak u park, neko ko vas u svakoj tužnoj situaciji smiruje i unosi radost. Neko ko bezuslovno voli i nesebično to pokazuje svakog momenta.

Mnogo boli petface

Za tih nepunih sedam godina dobila je još bar deset nadimaka, ljudi su nas znali po anegdotama koje su nam se dešavale, a ja sam svima pričao koliko je plemenito i lepo da čovek usvoji psa.

Pre nepuna tri meseca Bella je nažalost osetila i onu surovu stranu koju čovek može da pokaže. Pojela je otrov za pacove, koji je neko bacio po livadi na kojoj se igraju psi i deca. Imala je obilna krvarenja, ali se izvukla.

Bila je ista kao i pre. Vedra, umiljata, razdragana. A onda je jednog dana usred igre samo pala… I više nikada nije ustala.

Ostavila nas je. Nas, koje je toliko promenila. Nas koji smo samo zbog nje zavoleli sve pse. Ako je to bila misija njenog kratkog života – uspela je! I ma koliko ovo boli, a mnogo boli, znam samo da bih opet krenuo istim putem…

Ovo pismo je posvećeno psu koji je zaslužio da se borim za svakog novog psa koji će sa neke ulice ili prihvatilišta da postane neiscrpan izvor naše sreće jednog dana.

A, ti nesvakidašnja lepotice Bella, uživaj u svojoj najdužoj šetnji…

Izvor, Foto: noizz.rs

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstŠtene ponovo sa vatrogascima koji su ga spasili
Sledeći tekstBRAVO ZA IDEJU: U ovom gradu ćete moći da kupite ISKLJUČIVO psa sa ulice!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime