Naslovna VESTI PSI BRAVO ZA IDEJU: U ovom gradu ćete moći da kupite ISKLJUČIVO psa...

BRAVO ZA IDEJU: U ovom gradu ćete moći da kupite ISKLJUČIVO psa sa ulice!

0
psa sa ulice petface

Želite da kupite psa? Ok, u jednom gradu ćete moći da kupite ISKLJUČIVO psa sa ulice! Sjajne vesti nam stižu iz dalekog San Franciska u kome su vlasti donele jasnu zabranu – niko ne sme prodati nijednog ljubimca koji nije spašen sa ulice!

San Francisko se na ovaj način pridružio grupi gradova u SAD koji zabranjuju prodaju maca i kuca u prodavnicama kućnih ljubimaca, ukoliko ne pripadaju populaciji spašenoj sa ulica.

psa sa ulice petface

U pokušaju da zaustave masovnu proizvodnju štenaca na neregistrovanim farmama i ohrabre ljude da usvajaju napuštene životinje, vlasti u San Francisku su donele odluku da samo životinje starije od osam nedelja spašene sa ulice mogu biti ponuđene na prodaju.

BRAVO, BRAVO: Zamenili su rasne štence lutalicama, a reakcije ljudi su bile – NEOČEKIVANE! (VIDEO)

Više od 200 američkih gradova je već usvojilo ovakve zakone, među kojima i Los Anđeles, San Dijego, Čikago, Filadelfija, Boston i Ostin.

psa sa ulice petface

– Većina ljubitelja životinja se užasne pri pomisli da svog voljenog ljubimca drži u prljavom kavezu i na jedan sekund, a kamoli na nedelju dana, mesec ili nekoliko godina. Ali, to je sudbina mnogih životinja na velikim farmama za komercijalni uzgoj širom zemlje, među kojima su i majke većine štenaca koji se prodaju u prodavnicama za kućne ljubimce, saopštile su vlasti San Franciska.

Kad se uloge zamene: Ovako bi svet izgledao iz ugla jedne životinje!

Farme štenaca su ozloglašene po tome što životinje gaje isključivo zbog profita i često ih drže u nehumanim i okrutnim uslovima. Većina životinja ceo život provede u malim, prljavim i pretrpanim kavezima. Mačići i štenci kupljeni u prodavnicama su često bolesni, zbog očajnih uslova u kojima su rođeni, nedostatka veterinarske nege, parenja u srodstvu i zbog toga što ih prerano odvajaju od majke kako bi ih što pre prodali.

psa sa ulice petface

Društva i aktivisti za zaštitu životinja pozdravili su odluku gradskih vlasti San Franciska, pozivajući i ostale gradove sveta da usvoje ovakve zakone.

– Grad je prepoznao da životinje nisu roba i da postoji direktna veza između trgovine ljubimcima i milionima pasa i mačaka po azilima šitom sveta koji se svake godine eutanaziraju jer za njih nema adekvatnog doma, kaže društvo za zaštitu životinja PETA.

SJAAAAAJNO!

Izvor: Beta

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSPREMITE MARAMICE, TREBAĆE VAM: Pismo Beograđanina Belli, koja je otišla – ovo mnogo boli!
Sledeći tekstSUSRET NAKON 4 GODINE: Ivana iz Beograda pronašla svog psa u Kraljevu! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime